Kolumna jedne singl žene: Bivši frajeri u doba korone i ostale 'nečiste sile'

Virus koji nam je Zemlju 'okrenuo naglavce' ima još jedan simptom, a odnosi se na psihičko zdravlje bivših cura i bivši žena oboljelih muškaraca. Ustvari čak i ne nužno oboljelih, već i onih koji su u samoizolaciji ili im, gle vraga, curi nos u prosincu

Kolumna jedne singl žene: Bivši frajeri u doba korone i ostale 'nečiste sile'

Neki dan sjedim za računalom i tipkam nešto za posao kad mi iskoči poruka na messengeru: "Zaboravila si me (okićeno tužnim smajlićem)... Kako si?", a sa strane dobro poznata ikonica od koje bi me nekad presjeklo među rebrima. Da, u pravu je, odavna mu se nisam javila. Napišem mu dobro sam i uzvratim protupitanjem o zdravlju, na koje isti tren stiže odgovor: "U samoizolaciji sam i moram biti doma deset dana. I krenu te patničke fore u maniri "jao meni, jadan ja". Pitam ga treba li mu što donijeti i kako se osjeća. Kaže, zasad ne treba ništa, eto samo da se malo čujemo, boli ga grlo, curi mu nos, itd., itd. Javljao se tako svaki dan dok mu nije bilo bolje. Da završimo priču, testirao se i nije mu bilo ništa. 
Otprilike u isto vrijeme stiže mi sms poruka od jednog drugog dečka s kojim sam se viđala par mjeseci prije 17 godina! Čujemo se tu i tamo, ali vrlo rijetko. Gotovo ista poruka kao ona na messengeru. "Bok, kako si? Imamo koronu". Ponovim s njim isti razgovor bez onog dijela "treba li mu što donijeti", kaže dobro je, malo kašlje i boli ga grlo i tu stane prepiska. Pitam ga za tjedan dana kako je, kaže, ipak nije bila korona, na poslu je i radi. Samo da dodam, jedan ima ženu koja ni ne zna da je ikada bio sa mnom, a drugi ima curu koja me ne može smisliti i zbog koje smo se razišli.

Image
Da ili ne?

Kolumna jedne singl žene: Kažu nema ni kučeta ni mačeta. Zar mi stvarno treba pas?


Zaista ne vidim razloga zašto imaju potrebu mene informirati o svom zdravlju, osobito uzmemo li u obzir da mi Covid 19 nisu mogli prenijeti. No, sad ćete vidjeti da ovaj moj slučaj nije izoliran. Nazvala me frendica koja živi 600 kilometara dalje od mene, ali barem jednom tjedno pijemo kavu preko Zooma. I kaže, javio joj se bivši muž koji ju je ostavio prije dva mjeseca. Posalo joj je poruku (prva u tih 60-ak dana) u kojoj piše da je u samoizolaciji. Ne pita kako je ona, kako im je dijete, već eto jadan pati solo u stanu. Na sreću, imuna je na njega.No, ono najbolje tek slijedi... Nađem se s frendicom i dok joj ulazim u auto, ona sva uzbuđena govori: "Znaš tko mi se javio maloprijeeee?" Ja rekoh: "Domagooooj i ima koronu?" Ona će: "Daaaa, kako si znalaaa? Nije mi se javio dva mjesecaaa", nastavlja vesela kao Nova godina zbog netom pristigle poruke, zaboravljajući da joj je upravo rekao kako je potencijalno smrtno bolestan. Istina, zavlači je već godinama, no ipak ovaj test nije onaj na kojem bi se trebala veseliti plusiću. Očito ima korona i dobrih strana. Osim temperature zna podići i raspoloženje. Na koncu je i on prebolio virus bez, moram naglasiti, zdravstvenih poteškoća, uz domaću juhicu i neretvanske mandarine koje mu je moja frendica redovito ostavljala pred vratima... do jednog trenutka. 

Naime, pokazalo se kako nije bila jedina koja je dostavljala hranu nesretiku s druge strane vrata. Jednom je pred njima zatekla djevojku koja je upravo spuštala na "Welcome" na otiraču, vrećicu s namirnicama iz obližnjeg dućana. Ova moja frendica jako je temperamentna i neću pretjerati kad kažem da je u tom trenutku, u hodniku na trećem katu zgrade poletjelo perje. Ispostavilo se da ova druga cura ne zna za moju frendicu, a moja je frendica bila u zabludi da će opet biti nešto, čim ovaj njen mufljuz ozdravi. Lupale su obje na njegova vrata, spremne ući usprkos koroni (koliko su bile bijesne mislim da bi i Covid 19 zbrisao iz njihovg frajera, stana i kvarta), psovale mu svašta, davale mu u bijesu nevjerojatno kreativna pogrdna imena, slale ga u muški spolni organ (uopće ne kužim ovu psovku... valjda kad te već netko psuje i šalje tamo, trebaš se svojski pomučiti ući kroz tu malu rupicu i to je ustvari patnja koju ti pritom žele?), a kada su se ispucale, obje raščupane i razamzanih maskara, jedna s vrećicom namirnica, druga s loncem tople juhe u naručju, izašle su iz zgrade i odlučile sjesti na kavu. Naručile su po dupli pelin bez leda i bez limuna, jadnika s koronom pretresle od glave do pete i skovale plan takav da mu je bolje da ima šest korona i 23 izolacije pa ne izlazi iz stana dok ga obje ne zaborave. 
Po svemu sudeći, Covid 19 ili udara na emocije pa budi one stare, izlizane, istrošene i pometene pod tepih ili, što je veća vjerojatnost, udara na muški ego pa se moraju pohvaliti svakoj ženi s kojom su ikada bili da su, kao, u opasnosti. Samozolacija je za njih hrvanje s medvjedom usred šume, a pozitivan test na koronu razlog da dobiju orden časti dok ispijaju čaj od šipka, inhaliraju se, mjere po tko zna koji put temperaturu i ispuhuju nos u ekstra soft i s mentom aromatiziranu maramicu. 

* Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju stav redakcije žena.hr

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.