Knjiga tjedna je poslastica iz žanra epske fantastike: Dani krvi i zvjezdanog sjaja - Laini Taylor

U nastavku međunarodne uspješnice Kći dima i kosti, Karou će morati odlučiti koliko je daleko voljna otići kako bi osvetila svoj narod

Knjiga tjedna je poslastica iz žanra epske fantastike: Dani krvi i zvjezdanog sjaja - Laini Taylor

Prepun boli i ljepote, tajni i nemogućih izbora, Dani krvi i zvjezdanog sjaja roman je u kojem će se Karou i Akiva naći na suprotnim stranama pradavnoga sukoba koji je ponovno na pomolu. Dok Karou gradi monstruoznu vojsku u zemlji pijeska i zvjezdanog sjaja, Akiva je zaokupljen sasvim drugačijom borbom koja bi mogla ponovno rasplamsati nadu. 

Dani krvi i zvjezdanog sjaja (Days of blood and starlight, 2012.) Laini Taylor američka je književnica, autorica fantastičnih romana za mlade i finalistica National Book Awarda u kategoriji literature za mlade. Čitatelje je osvojila serijalima Kći doma i kosti i Sanjar Strange. 

Jednom davno, zaljubiše se anđeo i vrag, pa se odvažiše zamisliti svijet bez krvoprolića i ratova. Ovo nije taj svijet. Karou, koja je nekoć tek pohađala školu likovnih umjetnosti i u slobodno vrijeme pomagala u radionici jednoga vrlo neobičnog majstora, konačno je dobila sve odgovore za kojima je oduvijek tragala. Sada zna točno tko je – kao i što je. No s tim je saznanjem stigla i dodatna istina za koju bi sve na svijetu dala da je nekako može poništiti: ona je bila ta koja je zavoljela neprijatelja, a neprijatelj ju je izdao. I nakon toga je neizreciva patnja zadesila cijeli jedan svijet.

Dok Karou sa svojim (više ili manje) pomno odabranim saveznicima gradi monstruoznu vojsku u zemlji pijeska i zvjezdanog sjaja, Akiva je zaokupljen sasvim drugačijom borbom koja bi mu trebala donijeti iskupljenje. Borbom koja bi možda čak mogla ponovno rasplamsati nadu. No hoće li iz pepela njihova uništenog sna uopće biti moguće spasiti i najmanji tračak nade?


Prevoditelj: Martina Pranić Godina izdanja: 2020 Serijal: Kći dima i kosti Nakladnik: Vorto Palabra Format: 152 x 240 mm Broj stranica: 408 stranica Uvez: meki uvez Cijena: 129 kn