Knjiga tjedna: Dojke: Priručnik za vlasnice - dr. Kristi Funk

Vodič za svaku ženu – smanjite rizik od raka, donesite prave odluke o liječenju i postignite najbolji mogući ishod

Knjiga tjedna: Dojke: Priručnik za vlasnice - dr. Kristi Funk

"Na temelju mojeg iskustva licencirane stručnjakinje za kirurgiju dojki, bez imalo sumnje znam da imamo moć smanjiti opasnost od raka dojke na dostižan i dramatičan način. Većina žena smatra da obiteljska anamneza i genetika određuju tko će oboljeti od raka dojke, ali uglavnom nije tako. Čak 87% žena kojima je dijagnosticiran rak dojke nema nijednu članicu uže obitelji koja boluje od raka dojke.

Zaista nevjerojatna činjenica!

Knjiga koju držite u rukama pomoći će vam da smanjite rizik za obolijevanje od raka, kao i rizik za recidiv na temelju zdravih prehrambenih odabira i promjena životnog stila, a sve to potkrijepljeno temeljitim i pouzdanim zdravstvenim istraživanjima. Ovdje govorim i o rizičnim čimbenicima za rak dojke koje ne možemo nadzirati te o mogućim zdravstvenim odabirima ako ste izloženi povećanom riziku za razvoj raka dojke, ako vam je ova bolest već dijagnosticirana, ako već živite s njome ili ako nastojite pronaći svoj put nakon ove bolesti. 

Želimo li uspjeti trebali bismo shvatiti čimbenike koje ne možemo nadzirati  te se upoznati sa svim onim odabirima koje možemo kontrolirati. 

Ukratko, želim vas osnažiti činjenicama i naoručati strategijama kako bih vam pomogla da shvatite vlastite dojke, smanjite opasnost od raka dojke te otvorite oči za intervencije i tretmane koji vam mogu promijeniti život ako vam je već dijagnosticirana ta bolest.“

-Dr. Kristi Funk, autorica knjige Dojke: priručnik za vlasnice

shimmer fallback

Dr. Kristi Funk, licencirana kirurginja, specijalistica za rak dojke i suosnivačica Centra za zdravlje dojki Pink Lotus, stručnjakinja je za minimalno invazivne dijagnostičke i terapijske metode za sve vrste bolesti dojke. Tisućama žena pomogla je proživjeti liječenje dojki, uključujući poznate slavne ličnosti kao što su Angelina Jolie i Sheryl Crow, koje su joj se obratile zbog njezine kirurške stručnosti. Nakon kirurške specijalizacije u Medicinskom centru Virginia Mason u Seattleu u Washingtonu završila je istraživački program s područja kirurgije dojke u Medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, u kojem je tada sedam godina radila kao kirurginja i voditeljica Centra za zdravlje dojki. 2009. otvorila je Centar za zdravlje dojki Pink Lotus u Beverly Hillsu koji povezuje vrhunsko snimanje, genetičko testiranje, dijagnostiku i liječenje s preventivnim strategijama te holističkom suosjećajnom skrbi.

Dr. Funk ujedno je osnivačka ambasadorica Zaklade Pink Lotus, čija je misija ženama s niskim prihodnom, neosiguranim ženama i nedovoljno osiguranim ženama pružiti besplatan probir na rak dojke i skrb. Kad kao stručnjakinja za dojke ne nastupa u stotinama televizijskih priloga, dokumentarnih filmova i novinskih članaka, dr. Funk uživa u triatlonima Half Ironman, veganskoj kuhinji i kartaškim igrama. 

prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić

biblioteka Makronova

format 155 x 230 cm, 396 str., meki uvez

ISBN 978 953 257 4111

Planetopija, svibanj 2019.

155,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.