Image
Foto: Profimedia.hr
Chris Hemsworth i Craig Hemsworth
Foto: Profimedia.hr

Chris Hemsworth i Craig Hemsworth

Australski glumac Chris Hemsworth proslavio se ulogom 'Thora' u Marvelovim filmovima, a nakon toga je samo nastavio nizati uspjehe u filmskom svijetu. I njegov mlađi brat Liam također se bavi glumom, a oba glumca jako sliče svom tati, Craigu Hemsworthu koji, za razliku od svojih sinova, ne dolazi iz svijeta slavnih već je radio kao socijalni radnik.

Brad Pitt i William Alvin Pitt
Foto: Profimedia.hr

Brad Pitt i William Alvin Pitt

Najpoznatiji holivudski šarmer za razliku od brojnih drugih zvijezda ne dolazi iz obitelji slavnih. Njegova je majka bila školska pedagoginja, a otac mu je bio poslovni čovjek. Slavni se glumac na crvenom tepihu često pojavljivao u društvu svojih roditelja, a 2008. godine ih je poveo i na premijeru filma 'Neobična priča o Benjaminu Buttonu'. U to vrijeme bio je u braku s Angelinom Jolie. Od svog oca Brad je naslijedio neke fizičke karakteristike poput upečatljivih plavih očiju.

Jason Statham i Barry Statham
Foto: Profimedia.hr

Jason Statham i Barry Statham

Britanski glumac Jason Statham prava je slika i prilika svog oca Barryja Stathama koji se nekad bavio pjevanjem, dok mu je majka bila plesačica. Inače, Jasona je u svijet glume uveo redatelj Guy Ritchie, a nakon što je briljirao u njegovom filmu 'Zdrpi i briši', vrata Hollywooda su mu bila otvorena. Njegova najpoznatija uloga je ona u filmu 'Transporter' iz 2002. godine.

George Clooney i Nick Clooney
Foto: Profimedia.hr

George Clooney i Nick Clooney

George Clooney još je jedan od holivudskih ljepotana koji dolaze iz slavnih obitelji. Njegov otac Nick poznati je američki novinar i tv ličnost, a neko se vrijeme bavio i politikom. Glumac koji se proslavio ulogom dr. Douga Rossa u 'Hitnoj službi' od svog je oca naslijedio fizički izgled, ali i neodoljivi šarm.

Tom Hardy i Chips Hardy
Foto: Profimedia.hr

Tom Hardy i Chips Hardy

Edward John "Chips" Hardy engleski je romanopisac, dramatičar i scenarist te otac poznatog glumca Toma Hardyja. Međusobna sličnost svakako je uočljiva, a slavni otac i sin zajedno su radili i na BBC-jevoj seriji 'Taboo' koja prikazuje mračnu stranu Londona u 19. stoljeću.

Leonardo DiCaprio i George DiCaprio
Foto: Profimedia.hr

Leonardo DiCaprio i George DiCaprio

Omiljeni holivudski neženja i oskarovac rijetko se s ocem pojavljuje u javnosti, no poveo ga je na premijeru ekološkog dokumentarca 'Led na vatri' kojeg zajedno producirali. Iako si na prvi pogled Leonardo i njegov otac George uopće ne sliče, kada se malo bolje zagledamo, neke su sličnosti ipak primjetne. Inače, George DiCaprio se bavi pisanjem i izdavaštvom, a neko je vrijeme bio i umjetnik performer.

Robert Pattinson i Richard Pattinson
Foto: Profimedia.hr

Robert Pattinson i Richard Pattinson

Engleskog glumca najviše pamtimo kao zgodnog vampira bujne kose iz filmske franšize 'Sumrak', a u 2022. je utjelovio i gotičkog superjunaka Batmana. Njegovi roditelji nisu slavni – majka Claire radila je u agenciji za modele, dok mu je otac Richard bio poslovni čovjek i bavio se trgovanjem vintage automobilima. Iako se slavni glumac s ocem rijetko kad pojavljuje na crvenom tepihu, fotografi ih često znaju uhvatiti tijekom ležernijih druženja.

Chris Pine i Robert Pine
Foto: Profimedia.hr

Chris Pine i Robert Pine

Glumac Chris Pine najpoznatiji je po ulogama Jamesa T. Kirka 'Zvjezdanim stazama', a osim dobrog izgleda, od svog je tate naslijedio i talenat za glumu. Naime, njegov otac Robert Pine također se bavio glumom, a najpoznatiji je po ulozi narednika Josepha Getraera u televizijskoj seriji 'CHiPs' koja se prikazivala krajem 80-ih godina prošlog stoljeća.

Jake Gyllenhaal i Stephen Gyllenhaal
Foto: Profimedia.hr

Jake Gyllenhaal i Stephen Gyllenhaal

Holivudski dečko Jake Gyllenhaal proslavio se ulogom u SF hitu 'Donnie Darko', a čini se da mu je bilo 'suđeno' da postane slavan jer mu je cijela obitelj u šobiznisu. Njegov je otac slavni redatelj Stephen Gyllenhaal, a majka scenaristica Naomi Foner Gyllenhaal. I njegova starija sestra, Maggie, također je glumica. Jake je ostvario brojne značaje uloge među kojima se osobito ističe ona u kontroverznom filmu Anga Leeja, 'Planina Brokeback', koja mu je donijela i nominaciju za Oscara.

Neki su i sami bili velike zvijezde, drugi se radije drže podalje od svjetla reflektora

Krv nije voda ili? Kako izgledaju tate najzgodnijih holivudskih frajera?

Kaže se da jabuka ne pada daleko od stabla, a to svakako vrijedi i kada govorimo o poznatim osobama. Kad su u pitanju naši omiljeni celebovi, o njima uglavnom sve znamo. Brojne zvijezde imaju jednako slavne roditelje i dolaze iz slavnih obitelji, a neki od najzgodnijih holivudskih frajera od svojih su očeva, osim talenta, naslijedili i ljepotu. Tate nekih slavnih glumaca i sami su bili velike zvijezde u prošlosti, a ima i onih koji su se radije držali podalje od svjetla reflektora i medijske pažnje. U svakom slučaju, zanimljivo je vidjeti tko su i kako izgledaju tate najzgodnijih glumaca današnjice. Od Brada Pitta pa do Roberta Pattinsona, u našoj fotogaleriji pogledaj koliko si holivudski ljepotani međusobno sliče očevima.

M.G.