PRILIKA ZA DOBRU ZABAVU

7 sjajnih festivala u Zagrebu - od azijske hrane do ludih koncerata

Topliji dani idealna su prilika za posjet festivalima na otvorenom – izdvojile smo one najzanimljivije koji se ovog proljeća održavaju u Zagrebu

zagreb
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Topliji dani uvijek su sjajna prilika da što više vremena provedemo u prirodi i na otvorenom. Tijekom proljeća grad ponovno živne, a i ove sezone u Zagrebu se održavaju brojna zanimljiva događanja, razni koncerti i festivali.

Upravo su festivali odličan način kako provesti vrijeme u gradu, a ovog proljeća sadržaj je uistinu raznolik. U narednih nekoliko mjeseci u našem će se glavnom gradu održati brojni sjajni festivali s odličnim programima, a u nastavku smo izdvojile neke od njih koje svakako vrijedi posjetiti.

Asian Street Food Festival

Festival posvećen bogatoj azijskoj kulturi i gastronomiji uskoro će donijeti dašak egzotike na zagrebačke ulice. Ovogodišnji, drugi po redu, Asian Street Food Festival održat će se od 6. do 12. svibnja, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, a to je sjajna prilika za isprobavanje tradicionalnih specijaliteta neobične azijske kuhinje. Na jednom mjestu posjetitelji će moći kušati brojne delicije kao što su sočni bao bunsi, curry, gyoze, sushi, proljetne rolice, brojne slane i slatke salate s egzotičnim sastojcima, popularni bubble tea i brojna druga autentična azijska jela i pića.

Pizza Festival Zagreb

Najmirisniji street food festival posvećen omiljenom jelu svijeta, ali i ostalim talijanskim delicijama održava se od 27. svibnja do 2. lipnja, na već dobro poznatoj lokaciji - Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Svi detalji ovogodišnjeg programa očekuju se uskoro.

Zagreb Music Fest

Ljeto u Zagrebu ove godine počinje već 30. svibnja, i to sa Zagreb Music Festom koji će se ove godine održati na otvorenom, na jarunskom Velikom jezeru. U tri dana festivala posjetitelji će moći uživati u odličnim glazbenim poslasticama. Parni valjak, DJ atrakcija Boris Brejcha i Dubioza Kolektiv samo su neka od velikih glazbenih imena koja će u tri dana festivala zabavljati posjetitelje. Detalji o ulaznicama mogu se pronaći ovdje.

JazzHR Festival

Ljubitelji Jazza doći će na svoje na JazzHR festivalu koji će se od 8. do 10. svibnja održavati u zagrebačkoj Tvornici kulture. Na festivalu će nastupiti brojni sjajni jazz izvođači pa je dobra zabava zagarantirana. Više detalja može se pronaći na linku.

Zagreb Beer Fest

U Parku dr. Franje Tuđmana od 23. do 26. svibnja održat će se popularni Zagreb Beer Fest koji u centar grada dovodi brojna sjajna glazbena imena kao što su TBF, Edo Maajka, Kawasaki 3P i mnogi drugi. Sve informacije o festivalu mogu se pronaći ovdje.

Cest is d best: Međunarodni ulični festival

Krajem svibnja održava se već dobro poznati Međunarodni ulični festival Cest is d'Best koji će na gradske ulice i trgove dovesti mnoge sjajne izvođače. Program na 5 pozornica, uz stotine izvodača sa svih strana svijeta, 5 dana ispunjenih performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima svakome će izmamiti osmijeh na lice. Ovaj multimedijalni ulični festival koji njeguje zagrebački identitet ponovno će oživjeti gradske trgove i ulice te im vratiti šarm i optimizam.  Festival će se održati od 28. svibnja do 2. lipnja, a sve informacije dostupne su na linku.

Food Truck Festival

Sa službenim početkom ljeta 20. lipnja počinje i zagrebački Food Truck festival koji će se ove godine održati na novoj lokaciji – u Domu sportova na Trgu Krešimira Ćosića. Festival će trajati čak 11 dana, a posjetitelji će moći uživati u mnogobrojnim gastro delicijama, koncertima, predstavama i radionicama. Svi detalji dostupni su ovdje.

Izvor i foto: infozagreb.hr, jazzhrfestival.com, cestisdbest.com, Instagram

Image
KULTURNI VODIČ

Što je novo u zagrebačkim kazalištima? Kazališne predstave koje moraš pogledati