Image
Foto: www.profimedia.hr
Rod Stewart i Penny Lancaster
Foto: www.profimedia.hr

Rod Stewart i Penny Lancaster

Rod Stewart, legenda glazbene scene 20. stoljeća i veliki rocker u duši, 2007. se vjenčao s 185 centimetara visokom Penny Lancaster, modelom, glumicom i TV voditeljicom najpoznatijom u Velikoj Britaniji. Kako je Rod visok 178 centimetara, Penny je znatno viša od njega, a kada obuje i štikle ta razlika dodatno dolazi do izražaja. Par je zapravo zajedno još od 1999., ali su se vjenčali tek 2007., nakon što se finalizirao Rodov razvod od bivše supruge. Zajedno imaju i dvoje djece, a sve se činilo idiličnim sve do nedavno - kada su javnost šokirali najavom svog prekida.

Jason Statham i Rosie Huntington-Whiteley
Foto: www.profimedia.hr

Jason Statham i Rosie Huntington-Whiteley

Ovaj glumačko-manekenski par ne dijeli velika razlika u visini. Rosie je od Jasona viša samo jedan centimetar, ali s obzirom na to da ju je u javnosti praktički nemoguće vidjeti bez štikli od 10 centimetara, uvijek djeluje znatno višom od svog partnera. Rosie je naime jedna od najplaćenijih manekenki svijeta, ali i uspješna glumica, a Jason je pak slavni britanski macho frajer i glumac kojeg najčešće viđamo u ulogama zlikovaca u akcijskim filmovima. Par je zajedno od 2010. godine, a zajedno imaju i sina i kćer.

Nicole KIdman i Keith Urban
Foto: www.profimedia.hr

Nicole KIdman i Keith Urban

Kada se 2000. razvela od bivšeg supruga, Toma Cruisea, oskarovka Nicole Kidman izjavila je kako je sretna jer napokon može nositi štikle. Naime, ova 180 centimetara visoka Australka bila je čak 10 centimetara viša od Toma. Ipak, čini se da se ni sa sadašnjim suprugom u tom smislu nije pretjerano usrećila - jer je i Keith Urban niži od nje 2 centimetra. Ipak, s obzirom da je par u sretnom braku od 2006. do danas te da imaju dvije kćerkice, čini se kako im ta razlika u visini uopće ne smeta. Dapače, uvijek izgledaju jednako zaljubljeno kao i prvog dana veze.

Daniel Radcliffe i  Erin Darke
Foto: www.profimedia.hr

Daniel Radcliffe i Erin Darke

Daniel Radcliffe, mnogima poznatiji i kao Harry Potter, visok je samo 165 centimetara, a sam je priznao kako je zbog toga što je nizak vrlo dugo patio i imao problema sa samopouzdanjem. Tako je u jednom intervjuu otkrio kako se sam sebe znao bodriti u ogledalo govorivši si "što te briga za visinu, ti si Harry Potter, ti možeš sve što poželiš". Na kraju je tako uspio osvojiti i pet centimetara višu glumicu Erin Drake s kojom je u vezi od 2012. do danas. Iako je ona podosta viša od Daniela, te voli nositi štikle, ovaj par njihova razlika u visini nikada nije smetala. Upravo suprotno, više puta su rekli kako su jedno u drugome pronašli srodnu dušu.

Nicolas Sarkozy i Carla Bruni
Foto: www.profimedia.hr

Nicolas Sarkozy i Carla Bruni

Bivša Prva dama francuske, manekenka i glazbenica Carla Bruni visoka je 175 centimetara te se tako može pohvaliti pravom manekenskom visinom. S druge pak strane, njezin suprug i bivši predsjednik Francuske, Nicolas Sarkozy visok je tek 166 centimetara i tako je jedan od najnižih frajera na ovoj našoj listi. Pa ipak, unatoč visini koja za jednog muškarca svakako nije impresivna, Sarkozy je veliki karizmatik. Samouvjeren i moćan, uspio je osvojiti francuske predsjedničke izbore, a osvojio je i srce jedne od najljepših žena svijeta. Visina onda definitivno nije presudni faktor kod procjene muškarca, zar ne?

Tom Cruise i Katie Holmes
Foto: www.profimedia.hr

Tom Cruise i Katie Holmes

Iako već dugo nisu zajedno, bračni par Cruise-Holmes neko je vrijeme žario i palio crvenim tepisima. Naime, slatkica Katie, koja je visoka 175 centimetara, udala se za Toma, koji je visok 170 centimetara, 2006. godine, a zajedno su ostali sve do 2012. Par je dobio i kćerkicu Suri, a dobro je poznato i zbog čega su se razveli. Naime, Tom je do dan danas opsjednut scijentologijom i dopušta da mu njegova vjera diktira cijeli život, a Katie to jednostavno više nije mogla podnijeti, tako da se njihov brak raspao zbog religijskog fanatizma, a definitivno ne zbog razlike u visini.

Sean Penn i Charlize Theron
Foto: www.profimedia.hr

Sean Penn i Charlize Theron

Sean Penn je prije Charlize Theron ljubio više žena koje su znatno više od njega, pa bismo mogli reći kako ima lagani fetiš na to da su dame s kojima ljubuje uvijek visoke, dugonoge ljepotice. U vezi s oskarovkom Charlize Theron bio je dvije godine, od 2013. do 2015., a ona je od njega viša pet centimetara. Par je više puta bio pitan da komentiraju razliku u visini i kako ona utječe na njihovu vezu, no nikada nisu javno rekli smeta li im ona ili ne. Iako se šuškalo da će se i zaručiti, veza se na kraju prekinula. Iako točan razlog prekida nije poznat, čisto sumnjamo da se radilo o trivijalnosti poput razlike u visini.

Victoria Silvstedt i Maurice Dabbah
Foto: www.profimedia.hr

Victoria Silvstedt i Maurice Dabbah

Švedska manekenka, glumica, voditeljica, pjevačica i DJ-ica Victoria Silvstedt visoka je plavuša od 180 centimetara, a poznata je po svojim vezama s poduzetnicima i milijunašima. Posljednji u nizu kojeg je osvojila jest švicarski biznismen Maurice Dabbah koji se može pohvaliti poslovnim carstvom vrijednim stotine milijuna dolara. Upoznali su se 2012. godine, a i dalje su zajedno.

Prkose stereotipima

Centimetri nisu bitni: Ove slavne dame ljube niže frajere

Iako se tradicionalno smatra kako "pravi" muškarac mora biti visok ili barem viši od svoje odabranice, Hollywood se polako, ali sigurno sve više puni primjerima slavnih parova koji dokazuju suprotno - da je ponekad najsretnija opcija ona u kojoj je žena puno viša od svog odabranika. Visina muškarca nije više tako važan kriterij pri odabiru partnera, a žene će osvojiti onaj koji ima samopouzdanja, pametan je i duhovit, a ne onaj koji se može pohvaliti s najviše centimetara visine.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr