Image
Foto: www.profimedia.hr
Natalie Wood
Foto: www.profimedia.hr

Natalie Wood

Nekadašnja velika holivudska zvijezda Natalie Wood 1981. se utopila i preminula sa samo 43 godine dok je jahta njezinog supruga Roberta Wagnera bila na Catalina Islandu. Istraga policije iz Los Angelesa utvrdila je da se radilo o nesretnom slučaju jer je Wood te noći popila previše alkoholnih pića, iako su se spekulacije o tom događaju nastavile. Autopsija je također otkrila da je njezino tijelo imalo masnice. Navodno je Natalie htjela ili napustiti jahtu ili osigurati kormilo, ali se slučajno poskliznula, pala u vodu i utopila. Da stvar bude još čudnija, ona je tijekom cijelog svog života imala fobiju od duboke vode. U tom razdoblju je snimala film “Brainstorm” te se pripremala za kazališnu predstavu “Anastazija”. Njena sestra Lana je 2010. izjavila da vjeruje da se Natalie utopila nedugo nakon svađe s Wagnerom. Ondašnji kapetan broda, Dennis Davern, u svojoj je knjizi „Doviđenja, Natalie, doviđenja sjaju“ također napisao da je glumica poginula nakon svađe sa suprugom. 30 godina kasnije, 18. studenog 2011., američka policija je ponovno otvorila slučaj radi preispitivanja nekih činjenica u vezi njezine smrti.

Grace Kelly
Foto: www.profimedia.hr

Grace Kelly

Miljenica zlatnog doba Hollywooda i ikona stila, Grace Kelly, tragično je preminula za vrijeme vožnje automobila. Naime, Grace je navodno imala srčani udar dok je vozila te je naglo izgubila kontrolu nad svojim vozilom. Sve je rezultiralo nesrećom u kojoj je izgubila život. Automobil se strmoglavio niz visoku liticu, a u njemu je bila i glumičina kći, koja je srećom nesreću preživjela. No, sve nije tako jednostavno. Naime, u više se navrata pričalo kako je zapravo nesreću skrivila mafija koja se željela osvetiti kneževskoj obitelji Monaca za to što im je bila oduzeta kontrola nad kockarnicama. Ipak, ova tvrdnja nikada nije dokazana.

Brandon Lee
Foto: www.profimedia.hr

Brandon Lee

Brandon Lee, sin karate ikone Bruce Leeja, umro je s 28 godina, 1993. nakon što je slučajno ubijen metkom iz pištolja na setu filma "Vrana". Radilo se o tome da je pištolj na setu bio napunjen s umjetnim mecima, ali su pri punjenju slučajno stavili i jedan pravi metak koji je izgledao jednako kao i oni umjetni. Tako je došlo do pucnjave zbog snimanja scene u filmu - i mladi je glumac zadobio fatalne rane. Imao je 28 godina te je bio velika zvijezda u usponu. Preminuo je nakon što su se liječnici 6 sati na teškoj operaciji borili za njegov život.

Steve Irwin
Foto: www.profimedia.hr

Steve Irwin

Australski "lovac na krokodile" i najslavniji zoolog svijeta, Steve Irwin, oduševljavao je publiku i fanove svojim vratolomija s opasnim životinjama cijelog svog života - no na kraju ga je pretjerana samouvjerenost odvela u smrt. Naime, Steve je poginuo snimajući nastavak svoje popularne emisije o otrovnim i opasnim životinjama Australije. Dok je ronio na australskom Velikom koraljnom grebenu, divovska raža svojom bodljom mu je probola prsni koš. Za samo nekoliko minuta Irwin je bio mrtav.

Brittany Murphy
Foto: www.profimedia.hr

Brittany Murphy

Brittany Murphy je preminula u 33. godini života nekoliko dana prije Božića, a već gotovo 12 godina ne zna se prava istina iza tragedije. Glumica, koja je bila poznata po romantičnim komedijama, prema pisanju američkih medija onesvijestila se na podu kupaonice 20. prosinca 2009. u svojem domu u Los Angelesu. Njezina majka Sharon Murphy 2011. je za Hollywood Reporter otkrila detalje smrti koja je šokirala javnost. Sharon je ispričala da se Brittany 10 dana prije nego što je preminula žalila na jake bolove u trbuhu i imala je simptome slične gripi. Rekla je i da ju je na dan smrti zatekla u tri ujutro na terasi kako se bori za dah i pritom su joj usne poplavile. Nakon obdukcije objavljeno je da se Brittanyina smrt čini prirodnom. Sljedećeg su dana iz mrtvozorničkog ureda rekli kako je preminula zbog kombinacije akutne upale pluća, nedostatka željeza i prevelike doze lijekova koje je koristila za psihičke probleme. No, neki i dalje vjeruju da su glumicu otrovali ili njezina majka ili njezin suprug.

Sam Cooke
Foto: www.profimedia.hr

Sam Cooke

Velika legenda američke glazbe, Sam Cooke, preminuo je pod doista neobičnim okolnostima. Naime, kada su mu bile 33 godine je otišao u motel s prostitutkom koja mu je pokrala sve stvari i pobjegla, a on je u bijesu posve gol i vidno pijan dotrčao do recepcije motela i bijesno vikao da menadžerica hotel mora pronaći njegovu odbjeglu prostitutku. Žena se preplašila te je upucala pjevača nekoliko puta u prsa, a on je od ozljeda preminuo. Menadžerici motela nikada se nije sudilo za ovu nesreću, jer je policija smatrala da je imala pravo pucati s obzirom da Cookea nije poznavala, da je bio agresivan te da je bio gol i vidno pijan - sve u svemu, velika nesreća bazirana na nekoliko nesretnih slučajnosti.

Amy Winehouse
Foto: www.profimedia.hr

Amy Winehouse

Tjelohranitelj Amy Winehouse izjavio je da je u njezinu rezidenciju stigao tri dana prije smrti i odmah vidio da se pjevačica nalazi u alkoholiziranom stanju. Tijekom sljedećih par dana svjedočio je njezinom učestalom opijanju. Izjavio je da se "smijala, slušala glazbu i gledala televiziju u dva sata ujutro na dan svoje smrti." Prema iskazu tjelohranitelja oko deset sati ujutro vidio je pjevačicu kako leži na krevetu i neuspješno je pokušao probuditi. To mu nije bilo nimalo sumnjivo budući je pjevačica obično spavala do kasno ako je bila budna do ranih jutarnjih sati. Nešto malo poslije tri sata popodne, tjelohranitelj ju je ponovno došao provjeriti i ustanovio da pjevačica leži u istom položaju kao i ranije pa joj se približio i vidio da ne diše i da nema puls. Tvrdio je da je odmah pozvao hitnu pomoć. U 3:54 sati poslije podne po londonskom vremenu, 23. srpnja 2011. godine, dvoja kola hitne pomoći pozvana su u dom Amy Winehouse u Camdenu u Londonu. Proglašena je mrtvom na mjestu događaja. Ubrzo potom policija je i službeno objavila smrt pjevačice. Forenzičari su ušli u stan nakon što ga je policija u potpunosti ogradila. Policija je pronašla jednu malu i dvije velike boce votke u njezinoj sobi. Istraga forenzičara ukazivala je na slučajnu smrt. U izvještaju koji je objavljen 26. listopada 2011. godine stoji da je razina alkohola u krvi Amy Winehouse u trenutku njezine smrti bila 416 mg/dl što je pet puta više od dozvoljene. Glavni istražitelj je izjavio: "Nenamjerna posljedica takve potencijalno fatalne razine alkohola bila je njezina iznenadna smrt."

Sonny Bono
Foto: www.profimedia.hr

Sonny Bono

Sonny Bono, suprug pjevačice Cher te otac trenutno popularnog Chaza Bona, umro je sa 62 godine nakon ozljeda koje je 1998. godine zadobio zabivši se u stablo tijekom skijanja. U trenutku svoje smrti Bono je ostavio glazbenu karijeru daleko iza sebe te se aktivno bavio politikom. Bio je uspješan kongresnik, a kada se zabio velikom brzinom u drvo na skijanju nikome nije bilo jasno zašto je to učinio jer je prije samo minutu s njim bilo sve u redu. Nalaz obdukcije je pokazao da nije bio ni pod utjecajem droga ni alkohola, pa razlog njegove nesreće do danas ostaje nerazjašnjen.

Michael Jackson
Foto: www.profimedia.hr

Michael Jackson

Rekli bismo, kako je živio - tako je i umro. Oko života kralja popa uvijek su se plele razne bizarne priče, a svijet je ostao u šoku kada je on iznenada preminuo u svom domu. Dana 25. lipnja 2009. Jackson se dakle srušio u svom domu, iznajmljenoj kući u Los Angelesu. Pokušaji oživljavanja koje je proveo njegov osobni liječnik bili su neuspješni, a hitna pomoć zaprimila je poziv u 12:22 po lokalnom vremenu i već za 3 minute stigla do Jacksonove kuće. Već tada nije disao i započeta je kardiopulmonalna reanimacija. Na putu do losangeleske bolnice pokušali su ga reanimirati, ali je u bolnicu dovezen u komi. Nedugo zatim je i preminuo, a kao uzrok smrti navedeno je trovanje raznim tabletama. Za ubojstvo iz nehaja optužen je njegov liječnik Conrad Murray koji mu je prepisao pravi koktel lijekova.

William Holden
Foto: www.profimedia.hr

William Holden

William Holden je bio velika zvijezda starog Hollywooda, a proslavio se ulogom u "Sunset Bulevardu". Njegova je smrt zapanjila javnost i to s dobrim razlogom. Naime, Holden je bio na glasu da ima problema s alkoholom te je tako jedne večeri u svom stanu 1981. pio do besvijesti te se spotaknuo u tepih u spavaćoj sobi, udario čelom u noćni ormarić i tako ostao ležati sve dok nije iskrvario do smrti. Pronađen je nekoliko dana kasnije, a liječnici su rekli da bi lako preživio samo da nije bio prepijan da pozove pomoć.

Nevjerojatne sudbine

Ubodi raže i opijanje do smrti - najbizarnije smrti slavnih

Ponekad nam se čini da velike zvijezde moraju umrijeti upravo onako kako su i živjele - okružene misterioznošću i skandalima. I iako neki celebovi mirno utonu u san iz kojeg se u staroj dobi više nikad ne probude, Hollywood je prepun i skandaloznih i bizarnih smrtnih slučajeva velikih zvijezda koje su šokirale javnost i za vrijeme svog života, ali i nakon njega. Danas ti donosimo deset zanimljivih priča o smrtima celebova koji su nas napustili na bizarne i svakako nesvakidašnje načine.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.