RTL POMAŽE DJECI

U Klaićevu stigao novi visokosofisticirani uređaj za respiraciju i ventilaciju djece

Uspješno je realiziran još jedan projekt udruge RTL pomaže djeci. U Klaićevu bolnicu stigao je novi visokosofisticirani uređaj za respiraciju i ventilaciju, koji svojim tehnološkim performansama pruža najveću kvalitetu zdravstvene skrbi

20240328_132624.jpg
Foto: RTL

Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva, centralna je klinička ustanova za bolničku skrb pacijenata dječje dobi iz cijele Lijepe Naše. Jedina je ustanova u Republici Hrvatskoj koja obavlja potpunu zdravstvenu zaštitu isključivo dječje populacije.

U njezinoj se Jedinici intenzivnog liječenja liječe mališani različitih dobnih skupina, od prerano rođenih beba do adolescenata – ukupno njih oko 500 godišnje.

Takvi pacijenti često ne mogu sami disati ili dišu otežano, a pritom im pomaže respirator, stoga je u njihovu liječenju najveća moguća razina zdravstvene skrbi prijeko potrebna.

Svaki njihov udah odsad će biti lakši uz novi visokosofisticirani uređaj za respiraciju i ventilaciju, koji svojim tehnološkim performansama pruža najveću kvalitetu zdravstvene skrbi, a sredstva za kupnju ovog aparata za najbolesnije mališane iz cijele Hrvatske prikupljena su u godišnjoj humanitarnoj kampanji udruge „Budi mi prijatelj“.

„Nekoliko stotina bolesnika godišnje se liječi ovakvim uređajem i, kako je to nova i moderna tehnologija, ona će značajno olakšati liječenje takvih pacijenata i poboljšati ishode liječenja. Riječ je o inovativnom respiratoru koji maksimalno štiti pluća i prilagođava se različitim potrebama najteže oboljele djece. Htjeli bismo zahvaliti svim gledateljima koji su svojim pozivima omogućili da se steknu sredstva za takav uređaj“, ističe Tomislav Kifer, dr. med. subspec. intenzivne medicine.

Image
Foto: RTL

Nabavom ovog uređaja značajno će se olakšati liječenje djece, smanjiti smrtnost i u konačnici poboljšati sam rezultat liječenja malenih pacijenata iz cijele Hrvatske.

Od srca hvala svima onima koji su nesebično pomogli da zajedno ostvarimo još jedan plemeniti cilj, uplatom sredstva na žiro-račun Udruge, ili pozivom na naš broj telefona 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je otvoren cijele godine!