Jedva čekamo jesen!

Trener Edo iz 'Života na vagi' otkriva trebamo li doista hodati 10.000 koraka dnevno

Nova, sedma sezona 'Života na vagi' počinje od ove jeseni, a trener Edo otkrio nam je što misli o misli o mitovima o vježbanju i poznatoj tvrdnji o 10.000 koraka dnevno za zdraviji život

Mirna i Edo.jpg
Play logo

Snimanje sedme sezone 'Života na vagi' u punom je zamahu, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te 16 kandidata sedme sezone dane provode u malenome mjestu smještenom uz rijeku Dobru. Upravo ovaj dvojac pomaže novim kandidatima da promijene dosadašnji način života zbog kojeg su došli do pretilosti i izloženosti raznim bolestima.

Play logo

Jedva čekamo novu sezonu koja s prikazivanjem kreće već ove jeseni, a cijele epizode 'Života na vagi' bit će dostupne na RTL-ovoj streaming platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na RTL-u, i to bez reklama!

Kada je u pitanju vježbanje i zdrav život, postoji mnogo mitova i zabluda, a mnoge od tih tvrdnji nemaju uporište u znanosti. Trener Edo otkrio nam je svoje mišljenje o mitovima, ali i što misli o poznatoj tvrdnji o 10.000 koraka dnevno.

shimmer fallback

'Za trajnu vrijednost u našem životu se treba dobro namučiti i naraditi'

"Nažalost, već sam toliko dugo u fitness industriji da sam se navikao živjeti s mitovima, i prihvaćam ih kao svojevrsne nusprodukte. U ljudskoj prirodi je težiti jednostavnijim i bržim rješenjima, zbog toga smo toliko i napredovali kao vrsta. Međutim, samo za trajnu vrijednost u našem životu se treba dobro namučiti i naraditi. Nijedna dijeta, vrsta treninga ili suplement neće donijeti promjenu koju želimo postići ako ona ne dolazi iz nas samih. Mitovi su tu da nam zamagle pogled na daleku budućnost koja će stići puno prije nego joj se nadamo."

Play logo

10 000 koraka na dan - istina ili mit?

"Nažalost, suvremeni način života nam je na neki način oduzeo vrijeme za kretanje pa ga moramo umjetno stvarati postavljajući si ciljeve poput 10.000 koraka dnevno.
Ono što mogu sa znanstveno dokazanog aspekta reći je kako ljudi koji rade preko 8000 koraka dnevno drastično smanjuju vjerojatnost oboljenja od kardiovaskularnih bolesti koje su najveći ubojica modernog doba. Nažalost smo postali svjesno hendikepirani zbog manjka kretanja. Za posljedicu imamo društvo koje je pretilo, bolesno i nepokretno. A lijek je u nama, u našim rukama i nogama. Tako blizu, a opet tako daleko…"
, istaknuo je Edo kojeg ćemo od ove jeseni gledati u još jednoj sezoni 'Života na vagi', na RTL-u, ali i platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji, i to bez reklama!

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.