Retro je u modi

Tattoo trendovi iz 90-ih koji se vraćaju na velika vrata

Možda je vrijeme za još jednog delfina. Ili da ti i tvoja kći ili pak prijateljica napravite tetovažu u paru? Hoće li ona nagovarati tebe ili ti nju na 'žicu' u stilu Pamele Anderson oko nadlaktice ili leptira na križima?

profimedia-0236623496.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sviđalo ti se to ili ne, u modi je estetika '90-ih, od frizura do cipela, doslovce od glave do pete vlada trend za koje smo naivno mislile da se više neće vraćati. Nose se ukosnice, chokeri, haljine i majice na tanke naramenice, samt, pliš, sandale sa četvrtastim prednjim dijelom - da nabrojimo samo neke 'povratnike'.

Ako si se tetovirala prije 30-ak godina i u međuvremenu bezbroj puta pomislila kako moraš izbrisati tog delfina, koji ti je nekada seksi "iskakao" iz traperica niskog struka, a sada izgleda glupo kada se razodjeneš kod kiropraktičara ili ono sunce oko pupka koje pomalo visi nakon tri trudnoće, bit ćeš oduševljena saznanjem da su upravo ovi motivi opet u modi. Štoviše, osjećaš to i duboko u sebi. Kao da su ti ove tetovaže opet drage.

Image
Mini za maksi dojam

Diskretne, a efektne: Ideje za najljepše male tetovaže za žene

Možda je vrijeme za još jednog delfina. Možda da ti i tvoja kći napravite tetovažu u paru? Hoće li ona nagovarati tebe ili ti nju na "žicu" oko nadlaktice ili leptira na križima? U nastavku ti donosimo tetovaže inspirirane '90-ima, odnosno pet trendova koji se na velika vrata vraćaju u modu.

Žica

Pamela Anderson je '90-ih u popularnoj seriji Baywatch pokazala tetovažu na lijevom bicepsu i udarila trend koji će vladati nekih desetak godina. Rijetki su oni koji su se tetovirali tada, a da nisu svoje tijelo ukrasili ovim motivom, bilo da su ga stavili oko nadlaktice, bedra ili pupka.

Sunce

Motiv sunca u tattoo salonima '90-ih je bio jednako tražen kao i spomenuta žica. Simbolizira pozitivnu energiju, opuštenost i sve ono lijepo što nosi život. Sunce u '90-ih ima naglašene zrake, nerijetko oči i usta.

Defini

Delfin je izdajnički znak sredine '90-ih, osobito ako je na gležnju. Ova tetovaža bila je jedna od najpopularnijih krajem prošlog tisućljeća, a osim kao tattoo motiv, delfin se nosio kao privjesak na lančiću oko vrata ili na naušnicama. Par delfina također je bio popularan motiv, a simbolizirao je vjernost i ljubav.

Leptiri

Leptiri su zavladali nakon delfina, krajem '90-ih i početkom 2000-tih. Mariah Carey i njezinom albumu Butterfly možemo zahvaliti popularnost ovog simpatičnog motiva u to vrijeme.

Tetovaža na donjem dijelu leđa

Križa su bila najpopularniji dio na tijelu za tetovažu u '90-ima. Tada su se nosile traperice niskog struka, koje se, naravno, opet vraćaju u modu, baš kao i sve ostalo što se nosilo u to vrijeme. Na donjem dijelu leđa tetovirale su se veće tetovaže poput ovih na fotografijama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.