Muke po pakiranju

Bez stresa: Kako se što lakše spakirati za godišnji odmor

Otkrivamo ti 9 jednostavnih, a vrlo korisnih trikova uz koje će pakiranje za ljetovanje postati puno lakše

arnel-hasanovic-Nl-SXO4FAHw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ljeto je i vrijeme je godišnjih odmora. Svi se veselimo odlasku na ljetovanje, no muku nam često zadaje samo pakiranje za godišnji odmor. Što ponijeti sa sobom i kako se spakirati, a da sve stane u samo jedan kofer?

Image
Kako spasiti biljke dok te nema kod kuće

Pet stručnih savjeta za preživljavanje biljki dok si na godišnjem odmoru

Ako si i sama jedna od onih kojima je kofer uvijek 'premali' jer na ljetovanje nosiš previše odjeće i nepotrebnih stvari, u nastavku pročitaj neke vrlo korisne trikove koji će ti ubuduće uvelike olakšati sam proces pakiranja.

Odjeću slaži u role

Mnogo je brže i maksimizirat će prostor u koferu. Umjesto da presavijaš odjeću kao kad je slažeš u ormar, radije je zarolaj. Na klasičan način spakiraj samo komade od osjetljivih tkanina ili one koji se jako gužvaju.

Image
Foto: Pexels

Grudnjake slaži jedan na drugi

Osim što ćeš uštedjeti prostor, grudnjaci će poslagani jedan na drugi zadržati svoj oblik. Ispod košarica ostat će dovoljno prostora za drugo donje rublje.

Obuću uvijek stavi u vrećicu

Zasigurno ne želiš da prljava odjeća bude u doticaju s odjećom. Ako kofer nema posebno predviđeno mjesto za cipele, onda ih stavi u posebne vrećice i složi ih na dno kofera.

Za svaki donji dio ispakiraj dva gornja dijela

Prije pakiranja probaj unaprijed osmisliti sve svoje kombinacije i outfite te prema tome napravi izbor odjeće koju ćeš nositi sa sobom na putovanje. Pravilo je da za svaki donji dio odjeće uzmeš dva komada gornjeg dijela odjeće. Primjerice, uz jedne hlače uzmi i T-shirt majicu i bluzu. Na taj način, izbjeći ćeš nepotrebno gomilanje odjeće.

Image
Foto: Unsplash

Najteže stvari stavi na dno, uz kotačiće kofera

Ako imaš kofer s kotačićima, postoji vjerojatnost da će se stvari u njemu kotrljati. Upravo radi toga, sve svoje najteže stvari stavi na dno samog kofera, što bliže kotačićima kako bi se težina raspodijelila ravnomjerno.

Ubaci u kofer mirisne vrećice

Želiš li da ti miris odjeće što dulje ostane svjež, prilikom pakiranja ubaci mirisne vrećice za ormar. Jednu možeš staviti na dno, a jednu na vrh svoje prtljage. Na taj način, tvoja će odjeća dulje ostati svježa i mirisna.

Kozmetiku spakiraj u prozirnu torbicu

Kozmetiku i ostale higijenske potrepštine najbolje je staviti u prozirnu toaletnu torbicu ili vrećicu kako bi u slučanju curenja proizvoda odjeća ostala zaštićena. Osim toga, bitiće ti lakše kada vidiš sve na jednom mjestu, bez nepotrebnog kopanja po koferu.

Image
Foto: Unsplash

Lomljive stvari ubaci u čarape

Kada je riječ o lako lomljivim proizvodima, poput bočice parfema, budi oprezna i spakiraj ga u čarapu. Tako ćeš spriječiti eventualne lomove, ali i ogrebotine.

Uvijek sa sobom uzmi platnene vrećice

Kada ideš na putovanje, uvijek sa sobom uzmi i nekoliko platnenih torbi koje ti mogu poslužiti bilo za plažu, za izlete ili pak za sortiranje prljavog veša prilikom pakiranja za povratak kući.