Kolumna jedne singl žene

Kolumna jedne singl žene: Škrt frajer nije frajer i točka!

On je, pomislit ćeš, slobodan od materijalnih stvari, a ustvari je rob novca i 'ekselice' u kojoj prati sve svoje troškove

pexels-andrea-piacquadio-716411.jpg
Foto: Pexels

Ne volim frajere koji se ponašaju kao pijani bogataši i komplekse liječe kupujući bijesne aute na kredit. No, ništa mi bolji nisu ni oni koji imaju brdo love, a škrti su. Da sam slučajno u nekog od njih zaljubljena (kad srce bira nema pameti…) upotrijebila bih deminutiv i rekla da je štedljiv i jako discipliniran s novcem pa mu se možda u tom ludilu ružičastih naočala i divila. No, trenutno trijezne glave, lišena leptirića u trbuhu i kojekakvih ludosti koje izaziva zaljubljenost, a potom na sve moguće načine opravdava ljubav, reći ću da su mi ovi drugi čak gori od prvih.

shimmer fallback

S prvima znaš na čemu si - čarobiranja krajem mjeseca i pretakanja iz šupljeg u prazno, između skijanja u Alpama i ljetovanja na Jadranu pa bježiš od njih glavom bez obzira ili ih odlučiš "popraviti" i možda ti uspije, dok te drugi mogu zavarati i učiniti da pomisliš kako si konačno pronašla iskrenog, zrelog, marljivog, discipliniranog, skromnog i odgovornog frajera koji nije slab na skupe automobile, trendi tenisice, ljetovanja, zimovanja i razna druga imanja.

Image
Tate, sretan vam Dan očeva!

Kolumna jedne singl žene: Očevi i djeca - iz prijašnjeg braka

On je, pomisliš, slobodan od materijalnih stvari, ali tek kasnije shvatiš da je ustvari rob novca. Budiš se iz tog svog bunila, s dvoje malene djece, u velikoj, dobro izoliranoj, ali ne i toploj kući, s velikom kuhinjom, hladnjaka punog osnovnih namirnica. Ništa ti ne nedostaje, ali gladna si svega. Tek sada vidiš da si se savršeno uklopila u njegovu ekselicu, kao samoodrživa stavka, trošak koji se može podnijeti. Rodila si mu klince i to je to. Sad je na tebi da ih odgojiš, onako kako on želi, šutiš i ne tražiš kruha preko pogače. Jer sve imaš i ništa ti više ne treba. Nisi ni gladna, ni bosa ni gola. Štoviše, donese ti ružu za Valentinovo (pazi pritom da ju kupi ranije jer na Valentinovo previše košta), a možda dobiješ i poklon za rođendan, ako zaslužiš. Postoji li odvratnija rečenice koju muškarac može uputiti svojoj ženi, od one: "Nisi zaslužila"? Ne. A o emocijama da i ne govorimo. Nije te izabrao jer te voli, nego jer si mu bila najbolji izbor.

Sigurna sam, nije te nikada uzeo za ruku i rekao: "Ne moraš danas kuhati, vodim te na večeru" i izveo iz stana u neki fini restoran ili te odveo na ljetovanje, a da to nije jeftin apartman izvan sezone. I to uopće ne bi bio problem, da tvoj dragi ne pliva u lovi.

Škrtost mi je najružnija ljudska osobina, osobito kod muškaraca koji grčevito stišću novčanik i kalkuliraju na svakom koraku. To nije ni malo seksi. Ziheraši i škrci, a to uglavnom ide jedno s drugim, možda i imaju novca, no nemaju ništa drugo, a novac bez empatije ne vrijedi pišljiva boba.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.