Koje je rok trajanja šećera i koji je najbolji način za čuvanje šećera pročitajte u nastavku
Rok trajanja šećera nije striktno određen i rok trajanja šećera se ne mora poštivati strogo do datuma koji je otisnut na ambalaži. Evo i nekoliko savjeta i prijedloga za čuvanje šećera.
Sva dugovječna hrana je bogata solju i šećerom. Upravo šećer i sol su dvije tvari koje izvlače vodu pa se tamo ne mogu razviti bakterije.
Zato se hrana soli da bi se sačuvala, zato šećerimo pekmez, a koristimo i sol i šećer za švedski losos.
Ako se šećer skladišti u uvjetima bez vlage, čuvan u originalnom obliku zapravo može trajati vječno.
No, ako soli dodamo jod, što često ima industrijska sol, zapravo joj skraćujemo rok trajanja na otprilike pet godina.
Rok trajanja šećera koji u sebi nema dodataka i primjesa je skoro pa vječan i šećer se neće nikada pokvariti jer ne podržava razvoj bakterija.