Ideja za vikend izlet!

Cesta u obliku srca vodi do prekrasne vinarije u Sloveniji. Evo zašto je posjetiti

Ako ti je nedostajalo inspiracije za vikend izlet u prirodi, ova destinacija spaja aktivan odmor i gastro užitak uz nezaboravan pogled na prekrasnu cesticu u obliku srca. Možeš li poželjeti nešto više?

kym-ellis-aF1NPSnDQLw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Instagram je pravo vrelo inspiracije. Kroz tu društvenu mrežu učimo o skincare trikovima, fashion i beauty trendovima, ali i o prekrasnim destinacijama diljem svijeta koje na kraju završe i na našoj „must-see“ listi. Tako se na tom popisu prekrasnih kutaka svijeta koje želimo posjetiti čim prije našla i jedna jako posebna slovenska vinarija, a do koje vodi cesta u obliku neodoljivo slatkog srca. Naime, pod određenim kutom gledanja, s okolnih vinograda pruža se pogled na cesticu koja vijuga točno u formi srca i tako te dovodi do najromantičnije vinarije svijeta – a koja je od Zagreba udaljena samo sat i 40 minuta vožnje. Dakle, ako još nisi smislila neki zanimljiv svibanjski izlet - ovo je odlična ideja.

Jednostavno se jedan lijepi sunčani dan uputi autom na granicu Slovenije i Austrije i posjeti bajkovitu vinariju Dreisiebner, a s čije se terase pruža pogled na preslatku cestu u obliku srca. Baš zbog neobične formacije vinograda, predivnih drvenih kleti rasutih po brežuljcima, i obilja odlične vinske ponude putnici iz cijeloga svijeta pristižu u ovo malo slovensko mjestašce i slikaju se ispred najromantičnije cestice svijeta. Tu se parovi zaručuju, slavi se ljubav, a na Instagramu se mogu pronaći i tisuće i tisuće fotografija romantičnih piknika u ovim vinogradima.

Image
Nevjerojatna destinacija

Jesi li već čula za divlje konje u Livnu? Već planiramo izlet ondje

Inače, turističko gospodarstvo Dreisiebner poznato je i po dugoj tradiciji vinogradarstva i vinarstva. Na sunčanim mjestima Špičnika proizvode se bijele sorte vina: laški i rajnski rizling, žuti muškat, sauvignon, traminac, kerner, chardonnay, crni i sivi pinot, rizvanec i zemling, a sama terasa ove vinarije postala je totalno hit mjesto o kojem se piše u putopisnim magazinima diljem svijeta.

Uz obaveznu dobru kapljicu u obliku odličnog vina, gostima vinarije se nudi uživanje u lokalnim delicijama poput domaćih kobasica i sira. Ukoliko ovu vinariju želiš posjetiti čim prije, preporučamo ti da sve važne informacije pronađeš na službenim stranicama tog ugostiteljskog objekta. Vjerujemo kako te obilje šetnica, bujno zelenilo i najslađa cestica svijeta neće ostaviti ravnodušnom, pa da ćeš ovaj romantičan izlet itekako pamtiti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.