Izgleda nestvarno

Pupnatska Luka - rajska plaža koju trebaš posjetiti već ovog ljeta

Korčula je uvrštena među najljepše otoke svijeta, a na ovom se jadranskom biseru krije i čitav niz prekrasnih plaža. Jedna od njih je i Pupnatska Luka

profimedia-0528993784.jpeg
Foto: Profimedia.hr

Poznato je da se na našem Jadranu kriju neke od najljepših plaža u Europi pa i šire, a mnoge se nalaze na nekima od naših prekrasnih otoka. Korčula je zasigurno jedan od naših najčarobnijih otoka, a nedavno je uvrštena i na listu najljepših otoka na svijetu pa ako je još nisi posjetila, svakako to učini ovog ljeta.

Image
Jedna od najljepših na našoj obali

Oaza na otoku Krku: Prekrasna plaža Oprna koju se isplati posjetiti

Na Korčuli su se smjestile i brojne bajkovite plaže koje izgledaju kao da su ispale iz nekih egzotičnih filmova. Jedna od takvih plaža krije se i u uvali zvanoj Pupnatska Luka, a nalazi se samo 15 kilometara dalje od grada Korčule, u blizini mjesta Pupnat.

Posebnost ove šljunčane plaže je kristalno čisto more, a iako na samoj plaži nema hlada, u blizini je borova šuma u koju se možeš skloniti od sunca. S plaže se pruža i predivan pogled na tirkizno plavo more i na kanal sve do otoka Lastova.

Do same uvale vodi uska i zavojita cesta na kraju koje se nalazi veliko parkiralište, ali se put svakako isplati. Odmah pokraj plaže nalaze se i konoba te kafić u kojemu se posjetitelji mogu okrijepiti, popiti kavu ili nešto pojesti, a u blizini je i nekoliko apartmana koji nude smještaj.

Pupnatska Luka još uvijek nije razvikana poput nekih drugih poznatih plaža na Jadranu, no zbog svoje nestvarne ljepote iz dana u dan privlači sve veći broj posjetitelja pa ako imaš prilike svakako je posjeti već ovog ljeta!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.