Neotkriveni Dubrovnik: Jug Hrvatske pun je skrivenih uvala, a znamo kako ih naći

Jeste li znali da je prošle godine Dubrovnik i okolicu posjetilo više od milijun ljudi, a njih više od pola milijuna odabralo je baš ovaj biser Jadarana kao svoju destinaciju za odmor iz snova. Bilo zbog kulture i znamenitosti ili zbog prirodnih ljepota kojima se može pohvaliti, najjužniji I po mnogima najljepši hrvatski grad svake godine postaje sve popularniji

PXL_100622_93989768.jpg
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Ima jedan hrvatski grad u kojem ljeto započinje slikanjem računa. Taj grad je naravno Dubrovnik. U oštroj konkurenciji brojnih hrvatskih bisera, ovaj se nekako uvijek istakne da bude nekako drugačiji. Samim time I što ga najviše posjećuju Francuzi, Nijemci I Amerikanci Turisti koji u Dubrovniku u prosjeku potroše i do 170 eura dnevno, uglavnom na smještaj, gastronomiju, ali i na kulturu, zabavu i nova iskustva, uključujući izlete brodom. I doista,  sve je više gostiju koji prilikom posjeta Dubrovniku u gradu s velikim G žele doživjeti pogled s mora.

Image

Od Rovinja do Dubrovnika: Prekrasni hrvatski gradovi na Jadranu koje moraš bar jednom posjetiti

Upravo zahvaljujući izletima brodom u Dubrovniku i okolici, turisti mogu vidjeti sve prirodne ljepote koje južni Jadran može ponuditi, kao i sva ona skrivena mjesta koja inače ne bi mogli vidjeti jer ih domaćini mudro čuvaju samo za sebe.

Izlete brodom do takvih mjesta nudi i Dubrovnik Boat Club, a zahvaljujući iskusnim skiperima rođenima u Dubrovniku brojni gosti svakodnevno uživaju u vožnji brodom dok im pogled pada na najljepša skrivena mjesta na ovom dijelu Jadrana.

Netaknuta priroda otoka Sikirica

Jedno od takvih skrivenih mjesta definitivno je i otok Sikirica, smješten u blizini mjesta Brsečine, dvadesetak kilometara zapadno od Dubrovnika. Na kopnenoj strani Sikirice nalazi se nekoliko šljunčanih plaža, skrivenih od znatiželjnih pogleda, pa se ovo mjesto smatra jednim od najromantičnijih mjesta u Dubrovniku i okolici.

Sama Sikirica zapravo je stjenovita plaža s nekoliko borova koji stvaraju hladovinu, a budući da jako malo ljudi zna za ovo mjesto, pravi je skriveni dragulj koji obiluje netaknutom prirodom do koje možete doći samo brodom.

Istražite čari Modre špilje

Osim ovog prekrasnog otoka, još jedno prekrasno i jednako skriveno mjesto koje možete posjetiti na jednom od izleta brodom je i Modra špilja koja se nalazi na otoku Koločepu, tik uz sam grad Dubrovnik.Lokalno stanovništvo isti taj otok naziva Kalamota.

Vožnja brodom do ove lokacije bit će nešto duža, ali kada stignete, vidjet ćete da se isplatilo – ova špilja već dugi niz godina spada među pet najpoznatijih i najljepših špilja na svijetu, a njezin zapanjujući plavi sjaj ostavit će vas bez daha.

Plovidbom do jedne od najljepših jadranskih plaža

Ako se nađete u ovoj špilji, bilo bi šteta ne otići malo dalje, na susjedni otok Lopud – brodom se možete zaputiti do jedne od najljepših plaža na Jadranu, pješčane plaže Šunj, koja se nalazi na jugoistočnoj strani otoka Lopuda, u prekrasnoj uvali do koje se također može doći brodom. Duga gotovo kilometar, plaža je toliko plitka da morate hodati više od 100 metara da biste se mogli kupati i baš zato je vrlo pogodna za obitelji s malom djecom. Ova skrivena uvala savršeno je mjesto za jednodnevni izlet brodom iz Dubrovnika.

Pa neka netko kaže da doma nije najljepše?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.