'BUDI MI PRIJATELJ'

Priključite se godišnjoj kampanji udruge 'RTL pomaže djeci', zajedno možemo pomoći onima kojima je najpotrebnije

Priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji „Budi mi prijatelj“ pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama putem stranice udruge

Goljak.jpg
Foto: RTL

Tradicionalna humanitarna kampanja „Budi mi prijatelj“ u sklopu koje udruga „RTL pomaže djeci“ svake godine prikuplja sredstva za financiranje novih projekata koji su na njen natječaj prijavile neprofitne organizacije koje se bave djecom još traje – i vi se možete priključiti i pomoći mališanima iz svih krajeva Hrvatske!

Neki od projekata za koje se prikupljaju sredstva u ovogodišnjoj kampanji su opremanje multifunkcionalne sobe za provođenje radne terapije s pedijatrijskim pacijentima Dnevne bolnice i „Odjela majka – dijete“ u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama „Goljak“, nabava visoko sofisticiranog uređaja za respiraciju i ventilaciju pacijenata na jedinici intenzivnog liječenja u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, financiranje monitora za transkutano mjerenje plinova u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, te obnova i opremanje prostora za terapiju djece s teškoćama u razvoju udruge KAS Sisak.

Image
Foto: RTL

U specijalnoj bolnici „Goljak“ provodi se dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama iz cijele Hrvatske, a prostorija namijenjena terapiji neadekvatno je opremljena, prokišnjava i nema primjerenu izolaciju.

Na Jedinici intenzivnog liječenja u Klaićevoj godišnje se liječi oko 500 djece, među kojima i prerano rođene bebe. Maleni pacijenti često ne mogu sami disati, a pritom im pomaže respirator. Njegovom nabavo olakšalo bi se liječenje, smanjila smrtnost i u konačnici poboljšao sam ishod liječenja malenih pacijenata iz cijele Hrvatske.

Monitor za mjerenje količine ugljičnog dioksida u krvi, potreban Jedinici intenzivnog liječenja djece Klinike „Fran Mihaljević“, smanjit će količinu bolnih i agresivnih pretraga kod najmlađih pacijenata.

Image
Foto: RTL

U poplavi koja je pogodila Sisak u svibnju ove godine u svega pola sata uništen je prostor udruge KAS Sisak, između ostalog i prostorija koja je služila za terapiju i rehabilitaciju šezdesetero korisnika udruge, djece s teškoćama u razvoju.  

Priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji „Budi mi prijatelj“ pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama putem stranice udruge.

Image
Foto: RTL