Uključi se u akciju 'Budi mi prijatelj'

Pokažite veliko srce i pomozite u opremanju igrališta za djecu s teškoćama u razvoju iz Petrinje!

Humanitarna kampanja „Budi mi prijatelj“ u punom je jeku, a jedan od ovogodišnjih projekata je i onaj u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (UOSI SMŽ) iz Petrinje.

Budi mi prijatelj - Petrinja.jpg

U selu Hrastovica nadomak Petrinje Udruga ima centar u kojem provodi pripremu za obrazovni sustav za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a kako bi svojim malenim korisnicima osigurali još kvalitetnije usluge, za njihovo trenutno potpuno prazno igralište potrebno je nabaviti vanjske sprave za vježbanje te antitraumatsku podlogu.

Za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom sport ima iznimnu važnost jer njima je sustavna rehabilitacija neophodna za očuvanje elementarne fizičke kondicije i pokretljivosti, a sport i rekreacija za neke od njih mogu biti i jedan od rijetkih, ponekad čak i jedini način ostvarenja integracije u društvo s djecom i mladima urednog razvoja.

''Jednim ovakvim igralištem mi bismo imali dvostruku dobit… S jedne strane bismo spriječili socijalnu isključenost djece s teškoćama u razvoju, a s druge strane djeca iz Područne škole Hrastovica dobit će također dodatni sadržaj gdje će moći provoditi svoje slobodno vrijeme, a samim time bit će i jača socijalna integracija'', ističe Snježana Tomašević, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Realizacijom ovog projekta korisnici Udruge dobili bi ne samo poligon za igru, vježbanje i razvijanje svojih motoričkih vještina, već bi nova oprema doprinijela i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, stjecanju novih znanja i kompetencija kroz nove sportske aktivnosti.

''Sven jako voli doći ovdje. Djeca se ovdje igraju, razvijaju motoričke i senzorne mogućnosti i jako bi im koristilo da dobiju igralište na kojem bi se zajedno igrali i uživali skupa'', ističe Gordana Gojsević Marić, mama jednog od korisnika Udruge.

Bavljenje sportom i rekreacija ne smiju biti povlastica, već pravo dostupno svima!

I zato još jednom pokažite svoje veliko srce i priključite se kampanji pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn / 0,83 EUR s PDV-om), direktnom uplatom na donacijski žiro-račun Udruge ili uplatom kreditnom karticom putem internetske stranice Udruge.