RTL POMAŽE DJECI

Uz pomoć tvrtke Span, osječkom Dječjem kreativnom centru DOKKICA stigao novi sustav za učenje Play Attention

Play Attention utječe na mnoge razvojne domene, od kognitivnog razvoja do samoregulacije čime pruža individualizirano rješenje, a korištenje je izuzetno jednostavno i, najvažnije, bezbolno

2501cf59108f68c7f9ca_883737.jpg
Foto: Span i Veruda

Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka, uz pomoć korporativnog partnera udruge „RTL pomaže djeci“, tvrtke Span, dobio je Play Attention, računalno potpomognut sustav biofeedbacka koji se koristi u terapiji za poboljšanje školskih vještina djece starije od sedam godina. Ova tehnologija omogućuje malim pacijentima da kroz kognitivne vježbe i feedback tehnologiju napreduju u razvoju vještina važnih za osobni i školski uspjeh.

„Sustav je vrlo jednostavan, neinvazivan, zanimljiv i poticajan. Koristi se na principu edufeedback tehnologije, a ono što nam je bitno jest činjenica da ga možemo provoditi kod djece kod koje su dijagnosticirani ADHD, autizam, disleksiji, disgrafija ili neki oblici trauma mozga“, naglasila je Marija Matulin Jelić iz Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, voditeljica projekta Play Attention.

Play Attention utječe na mnoge razvojne domene, od kognitivnog razvoja do samoregulacije čime pruža individualizirano rješenje, a korištenje je izuzetno jednostavno i, najvažnije, bezbolno. Korisnik nosi sučelje, BodyWave narukvicu, sa senzorima za praćenje moždane aktivnosti, koji omogućuju kontrolu nad radnjom na monitoru računala samo pomoću pažnje i koncentracije. Slušne i vizualne povratne informacije pružaju se u više različitih igara za vježbanje. Terapija pomaže pri kontroli pažnje i ponašanja te utječe na održavanje pažnje i koncentracije, razvoj pamćenja te razvoj izvršnih i organizacijskih vještina. Za djecu su to vještine koje im pomažu pri očuvanju mentalnog zdravlja te pri uspješnom obavljanju školskih obaveza.

„Ovom prilikom zahvaljujemo udruzi 'RTL pomaže djeci' što su nam omogućili razvoj naših usluga koje dosad nisu uključivale ovaj poseban sustav koji će korisnicima Integrativnog centra za djecu s teškoćama u razvoju pružiti novi oblik terapije“, dodala je Marija Matulin Jelić.

DOKKICA je nastala 2009. godine kao projekt Udruge za rad s mladima Breza, a od svog osnutka provodi izvaninstitucionalnu socijalnu i odgojno-obrazovnu podršku za djecu osnovnoškolske dobi. Misija je DOKKICE je pružiti podršku djeci u odrastanju i razvoju njihovih potencijala u različitim programima i aktivnostima, a na tom putu vjetar u leđa pružio im je i korporativni partner naše udruge, tvrtka Span, zaslužan za to što je ova vrijedna i važna donacija stigla u Dječji kreativni centar.

Span ima snažno razvijen segment društvene odgovornosti pa se tako suradnja s „RTL pomaže djeci“ uspješno nastavlja realizacijom još jednog projekta!

„Spanova dugogodišnja suradnja s humanitarnom udrugom 'RTL pomaže djeci' prometnula se već u dugogodišnju tradiciju koju u Spanu želimo nastaviti njegovati. Drago nam je što smo sudjelovali u projektu udruge Dječji kreativni centar DOKKICA iz Osijeka i omogućili njihovim korisnicima novi oblik terapije. Posebno nas veseli što smo IT kompanija, a u ovom projektu se koriste inovativna tehnološka rješenja koja pružaju podršku djeci u njihovu odgoju, rastu i razvoju svih njihovih potencijala“, kazala je Anita Bastašić, specijalistica za društveno odgovorno poslovanje u Spanu, s kojima ćemo nastaviti graditi sretniju budućnost za naše najmlađe.

Od srca hvala našem korporativnom partneru i svima onima koji su nesebično pomogli da zajedno ostvarimo još jedan plemeniti cilj!