Ideja za vikend izlet!

Miris i boja polja lavande vuku nas u Istru. Ovo imanje želimo posjetiti čim prije!

Ovog tjedna predlažemo ti da sjedneš u auto i otputuješ u smjeru Istre, naše prekrasne turističke regije koja nudi odličan spoj kopna i mora. Izletište Pekici, koje ti danas predstavljamo kao savršenu vikend destinaciju, oduševit će te svojim čarobnim poljima lavande nalik onima u Francuskoj.

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: @we_love_to_travel/@foodandmoodblog

Zbog prekrasnih polja lavande putnici iz svih krajeva svijeta ljeti dolaze u Provansu, čarobnu francusku regiju koja je poznata po beskrajnim poljima ove mirisne, ljubičaste biljke. No, da bi ove godine uživala u prizorima te mediteranske biljke u cvatu ne moraš potegnuti sve do Francuske, već ih možeš pronaći i u Lijepoj Našoj, u srcu Istre!  

Naime, u Istri se nalazi šarmantno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pekici okruženo aromatičnom biljkom lavandom koja stvara čarobne prizore i mirise. Bajkovitu sliku polja lavande dodatno upotpunjuje prekrasan kažun, jedan od simbola Istre. Imanje je prepuno prekrasnih, urednih polja nasada lavande koji za vrijeme svog cvata nadaleko šire zavodljivi miris te opuštajuće biljke.

Osim predivnih prizora, izletište Pekici priprema i nudi tradicionalna jela uz dašak lavande koja im daje poseban okus i miris. Specifičnost ovog izletišta leži upravo u pružanju autentičnih doživljaja kojima posjetitelji mogu iskusiti kako izgleda život jedne obitelji koja se bavi poljoprivredom, počevši od branja lavande te izrade suvenira od lavande. Na jelovniku se nalaze raznorazne tjestenine u kombinaciji s istarskim autohtonim namirnicama kao što su tartufi ili boškarin, a može se degustirati i domaći kruh i cijeli izbor tradicionalnih kolača.  

Ukoliko ove godine želiš uživo uživati u ovim bajkovitim prizorima koje ti donosimo na fotografijama, dobra je vijest da obilasci polja lavande u izletištu Pekici kreću od 11. lipnja, a prije posjeta se obavezno prethodno moraš najaviti – na broj telefona 099/515-6666, putem inboxa na Facebooku ili osobno prilikom dolaska na izletište. Usluga u restoranu također se pruža isključivo uz prethodnu rezervaciju. Termini obilaska polja lavande su od 9-12h te od 17:30 do 20h.

Image
Mjesto za dušu

Slap Skakavac: Prirodna ljepotica u srcu Slavonije koju moraš posjetiti

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.