LJETNI FAVORITI

Izdvajamo najbolje proizvode protiv celulita - za mekšu i glađu kožu

Iako niti jedan proizvod neće dati instant rješenje, danas se na tržištu može pronaći nekolicina sjajnih proizvoda koji će, uz pravilnu prehranu i redovitu fizičku aktivnost, smanjiti vidljivost celulita

celulit
Foto: Shutterstock

Ljeto nam već uvelike kuca na vrata, a dolaskom toplijih dana, kreće i potraga za kupaćim kostimima, ljetnim haljinama i beauty proizvodima, među kojima, uz SPF, svakako prednjače proizvodi koji smanjuju vidljivost celulita. Za početak, moraš imati na umu da brzog rješenja za celulit jednostavno nema, jer kao što on ne nastane "preko noći", tako ga se "preko noći" ne možeš ni riješiti. Udubljenja na koži koja pomalo podsjećaju na narančinu koru, sasvim su normalna i nipošto ih se ne trebaš sramiti ili zbog toga izbjegavati plažu. Prema nedavnim istraživanjima čak 90 posto žena, bez obzira na genetiku, dob i tjelesnu građu, ima celulit koji je, na sreću, sve rjeđe etiketiran kao ”nedostatak koji treba popraviti”.

Inače, celulit su potkožne naslage masnog tkiva s udubinama i čvorićima, a uzrokuje ga gomilanje štetnih tvari i toksina pod kožom. Najčešće se javlja na bedrima, trbuhu, stražnjici i području nadlaktica, a njegova se vidljivost može povećati s godinama jer pada razina kolagena i elastičnost kože slabi. Najčešće je uzrokovan nezdravim načinom života, prvenstveno lošom prehranom i nedostatkom fizičke aktivnosti. Uz to, mogu ga uzrokovati i genetika, nepravilan rad limfnog sustava te hormonalni poremećaji.

Anticelulitni proizvodi

Iako niti jedan proizvod neće dati instant rješenje, danas se na tržištu može pronaći nekolicina sjajnih proizvoda koji će ti, uz pravilnu prehranu i redovitu fizičku aktivnost, smanjiti vidljivost celulita.

Sastojci na koje bi se trebala fokusirati prilikom potrage idealnog proizvoda, svakako su kofein koji zateže kožu i poboljšava cirkulaciju te retinol koji stimulira kolagen i zaglađuje teksturu kože. Znamo da potraga za kvalitetnim i učinkovitim proizvodima nije uvijek laka. Zato smo ti u nastavku izdvojile najprodavanije popularne proizvode koje se definitivno isplati probati!

Ziaja, Baltic Home Spa - 10,10 €

Image

Shiseido, Body Advanced Body Creator - 49,00€

Image

Elancyl, Slim Design - 33,60€

Image

Collistar, Superconcentrato anticellulite snellente notte - 56,00€

Image

Afrodita, Anticelulitni gel s efektom hlađenja - 15,92€

Image

NIKEL SILKY, Bršljan ulje za redukciju celulita - 22,50 €

Image

Image

Što je limfna drenaža i kako je možeš sama napraviti kod kuće