Knjiga tjedna

Duhovit i zabavan roman o kojem bruje društvene mreže u Hrvatskoj

Naša knjiga tjedna ovoga puta je roman 'Lekcije iz kemije', autorice Bonnie Garmus, koji pršti duhovitošću i zabavom, ali progovara i o teškim temama

Untitled9898.jpg

Elizabeth Zott nije ni blizu tome da bude prosječna žena. Zapravo, Elizabeth Zott prva bi istaknula da takvo što ne postoji.

Vrijeme je ranih 1960-ih i njezin isključivo muški tim na Istraživačkom institutu Hastings ima ne baš znanstven pristup pitanju jednakosti. Svi osim jednoga: Calvina Evansa, usamljenog i genijalnog znanstvenika, koji se ludo zaljubi u Elizbeth, no od njezine atraktivne vanjštine još više ga fascinira njezin um. Među njima trenutačno bukne prava kemija, romantičniji bi rekli ljubav na prvi pogled.

Nažalost, kao i znanost, i život je nepredvidiv. To je razlog zašto se nekoliko godina poslije Elizabeth Zott nađe u ulozi samohrane majke i nehotične zvijezde američkog najpopularnijeg kulinarskog showa Večera u šest. Njezin blago rečeno nekonvencionalan pristup kuhanju pokazuje se kao revolucionaran. Ali kako raste broj njezinih obožavatelja, ima i onih koji bi je rado uklonili sa scene. Jer kako će se pokazati, Elizabeth Zott ne uči žene samo kuhati – ona ih poziva da promijene status quo.

Ovaj originalan roman autorice Bonnie Garmus, smješten je u Kaliforniju ranih 60-tih s nezaboravnom glavnom junakinjom, kemičarkom koja nehotično postaje zvijezda najpopularnijeg američkog kulinarskog showa. Ovaj roman pršti duhovitošću i zabavom, ali progovara i o teškim temama. Izašao je prije nekoliko tjedana i od tada o njemu bruje društvene mreže u Hrvatskoj.

Image
Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Lekcije iz kemije'