Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Lekcije iz kemije'

Ovaj tjedan možeš osvojiti originalan roman autorice Bonnie Garmus koji pršti duhovitošću i zabavom, ali istovremeno progovara o teškim temama

Untitled9898.jpg

Elizabeth Zott nije ni blizu tome da bude prosječna žena. Zapravo, Elizabeth Zott prva bi istaknula da takvo što ne postoji.

Vrijeme je ranih 1960-ih i njezin isključivo muški tim na Istraživačkom institutu Hastings ima ne baš znanstven pristup pitanju jednakosti. Svi osim jednoga: Calvina Evansa, usamljenog i genijalnog znanstvenika, koji se ludo zaljubi u Elizbeth, no od njezine atraktivne vanjštine još više ga fascinira njezin um. Među njima trenutačno bukne prava kemija, romantičniji bi rekli ljubav na prvi pogled.

Nažalost, kao i znanost, i život je nepredvidiv. To je razlog zašto se nekoliko godina poslije Elizabeth Zott nađe u ulozi samohrane majke i nehotične zvijezde američkog najpopularnijeg kulinarskog showa Večera u šest. Njezin blago rečeno nekonvencionalan pristup kuhanju pokazuje se kao revolucionaran. Ali kako raste broj njezinih obožavatelja, ima i onih koji bi je rado uklonili sa scene. Jer kako će se pokazati, Elizabeth Zott ne uči žene samo kuhati – ona ih poziva da promijene status quo.

Ovaj originalan roman autorice Bonnie Garmus, smješten je u Kaliforniju ranih 60-tih s nezaboravnom glavnom junakinjom, kemičarkom koja nehotično postaje zvijezda najpopularnijeg američkog kulinarskog showa. Ovaj roman pršti duhovitošću i zabavom, ali progovara i o teškim temama. Izašao je prije nekoliko tjedana i od tada o njemu bruje društvene mreže u Hrvatskoj.

Ova sjajna knjiga može biti tvoja. Sve što trebaš je objasniti zašto je baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo najkreativniji odgovor!

Prijaviti se možeš do ponedjeljka, 7. studenog u 12h kada objavljujemo dobitnika/cu.

Sretno!

Uskoro ćemo objaviti dobitnice