Omiljeni keksi u obliku potkove
Ovih dana u potpunosti smo u planiranju blagdanskih jelovnika, a među božićnim receptima obavezno se svake godine nađu i prhke kiflice.
Iako ih inače kombiniramo s orasima, ovi keksi u obliku potkove imaju i svoju 'snježniju' varijantu, a budući da smo velike obožavateljice kokosa, naš blagdanski stol ne može proći bez omiljenih kokos kiflica.
Na ovaj slatki recept podsjetila nas je naša omiljena Domaćica Sanja Mijac, a ako ovi keksi još uvijek nisu u tvojoj božićnoj kuharici, pravo je vrijeme da ih dodaš jer s njezinim jednostavnim receptom nećeš pogriješiti.
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 150 g maslaca
- 100 g kokosa
- 30 g šećera
- pola praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- dodatno: šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Zamijesi tijesto od svih sastojaka. Neka maslac ne bude skroz otopljen.
- Pećnicu ugrij na 180 °C, a lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje.
- Od tijesta uzimaj manje komadiće (do maksimalno 15 g) i dlanom ih oblikuj u kuglicu. Od kuglice napravi valjak koji zarolaj u kiflicu.
- Peci ih oko 10 minuta, ovisno o pećnici i debljini kiflica.
- Kiflice će nakon vađenja iz pećnice možda ostati malo mekane, ali će se stajanjem dodatno stvrdnuti.
- Još tople ih uvaljaj u šećer u prahu.
U slast!