Prhki keksi koje obožavamo

Kokos kiflice: Božićni klasik koji se topi u ustima

Nastavljamo s božićnim receptima, a Sanja Mijac s bloga Domaćica podsjetila nas je na omiljene prhke kekse od kokosa

Kokoskiflice.jpg
Foto: Sanja Mijac

Omiljeni keksi u obliku potkove

Ovih dana u potpunosti smo u planiranju blagdanskih jelovnika, a među božićnim receptima obavezno se svake godine nađu i prhke kiflice.

Image
'O slanom i slatkom: o svemu'

Jedu nam se cimet rolice, a ove čokoladne su nas oduševile

Iako ih inače kombiniramo s orasima, ovi keksi u obliku potkove imaju i svoju 'snježniju' varijantu, a budući da smo velike obožavateljice kokosa, naš blagdanski stol ne može proći bez omiljenih kokos kiflica.

Na ovaj slatki recept podsjetila nas je naša omiljena Domaćica Sanja Mijac, a ako ovi keksi još uvijek nisu u tvojoj božićnoj kuharici, pravo je vrijeme da ih dodaš jer s njezinim jednostavnim receptom nećeš pogriješiti.

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 150 g maslaca
  • 100 g kokosa
  • 30 g šećera
  • pola praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • dodatno: šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Zamijesi tijesto od svih sastojaka. Neka maslac ne bude skroz otopljen.
  2. Pećnicu ugrij na 180 °C, a lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje.
  3. Od tijesta uzimaj manje komadiće (do maksimalno 15 g) i dlanom ih oblikuj u kuglicu. Od kuglice napravi valjak koji zarolaj u kiflicu.
  4. Peci ih oko 10 minuta, ovisno o pećnici i debljini kiflica.
  5. Kiflice će nakon vađenja iz pećnice možda ostati malo mekane, ali će se stajanjem dodatno stvrdnuti.
  6. Još tople ih uvaljaj u šećer u prahu.

U slast!