Lifestyle
Prhki keksi koje obožavamo

Kokos kiflice: Božićni klasik koji se topi u ustima

Kokos kiflice: Božićni klasik koji se topi u ustima
Nastavljamo s božićnim receptima, a Sanja Mijac s bloga Domaćica podsjetila nas je na omiljene prhke kekse od kokosa

Omiljeni keksi u obliku potkove

Ovih dana u potpunosti smo u planiranju blagdanskih jelovnika, a među božićnim receptima obavezno se svake godine nađu i prhke kiflice.

Iako ih inače kombiniramo s orasima, ovi keksi u obliku potkove imaju i svoju 'snježniju' varijantu, a budući da smo velike obožavateljice kokosa, naš blagdanski stol ne može proći bez omiljenih kokos kiflica.

Na ovaj slatki recept podsjetila nas je naša omiljena Domaćica Sanja Mijac, a ako ovi keksi još uvijek nisu u tvojoj božićnoj kuharici, pravo je vrijeme da ih dodaš jer s njezinim jednostavnim receptom nećeš pogriješiti.

Sastojci:

200 g glatkog brašna

150 g maslaca

100 g kokosa

30 g šećera

pola praška za pecivo

1 vanilin šećer

1 jaje

dodatno: šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Zamijesi tijesto od svih sastojaka. Neka maslac ne bude skroz otopljen.

Pećnicu ugrij na 180 °C, a lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje.

Od tijesta uzimaj manje komadiće (do maksimalno 15 g) i dlanom ih oblikuj u kuglicu. Od kuglice napravi valjak koji zarolaj u kiflicu.

Peci ih oko 10 minuta, ovisno o pećnici i debljini kiflica.

Kiflice će nakon vađenja iz pećnice možda ostati malo mekane, ali će se stajanjem dodatno stvrdnuti.

Još tople ih uvaljaj u šećer u prahu.

U slast!