Knjiga tjedna

Vrhunski triler koji nećeš ispustiti iz ruke do samog kraja

Knjiga 'Terapeutkinja' govori o psihologinji čiji suprug netragom nestane i strašne istine počinju izlaziti na vidjelo...

pexels-maria-orlova-4906520.jpg
Foto: Pexels

Mlada psihologinja Sara otvorila je privatnu praksu za psihoterapiju. Njezin suprug, ambiciozni i marljivi arhitekt Sigurd nedavno je naslijedio vrijednu kuću u jednoj od otmjenih četvrti u Oslu, pa je Sarina ordinacija iznad garaže prva dovršena prostorija u procesu opsežne i mukotrpne adaptacije stare šarmantne kuće.

Image

Darujemo knjigu 'Terapeutkinja' Helene Flood

Dok se par bavi preuređenjem i financijskim pitanjima, jednoga dana Sigurd nestaje bez traga, a u velikoj kući koja je napola gradilište počinju se događati jezive i neobjašnjive stvari: predmeti nestaju i ponovno se pojavljuju, ili se čini kao da ih netko premješta, a usred noći čuju se koraci na tavanu.

Policijska istraga otkrit će detalje iz Sigurdova života koji će Saru natjerati da se osim s boli suoči i s pitanjima koja bacaju sasvim novo svjetlo na posljednje trenutke koje su ona i suprug proveli skupa, kao i cjelokupnu povijest njihove veze. Dok se sve to događa, Sara će početi sumnjati i u vlastiti razum i dotad besprijekorno pamćenje.

"Nova snaga u redovima najsjajnijih norveških autora." - F?drelandsvennen
"Vrhunska triler-terapija." - Bok365
"Sjajno napisano i zadivljujuće." - VG
"Triler bez mane." - Dagbladet

Helene Flood psihologinja je specijalizirana za traume nasilja, reviktimizaciju te posttraumatski sram i krivnju. Sa suprugom i dvoje djece živi i radi u Oslu. Terapeutkinja je njezin prvi roman, za koji su prava prodana u čak dvadeset tri zemlje i prije nego što je knjiga objavljena. Velika očekivanja roman je itekako ispunio osvojivši, među ostalima, nominaciju za prestižnu norvešku Nagradu knjižara za 2019. godinu te Nagradu za najbolji prevedeni krimić na Islandu.

Image

Prevoditelj: Anja Majnarić
Godina izdanja: 2021
Biblioteka: Katalog 2021
Nakladnik: Znanje
Format: 150 x 228 mm
Broj stranica: 312 stranica
Uvez: meki
Cijena: 129,00 kn