Knjiga tjedna

Moćna i potresna priča o ženi koja je pomicala granice

Naša knjiga tjedna ovoga puta je 'Madame Curie i snaga jednog sna' - inspirativan roman o istraživačici, buntovnici, revolucionarki – jedinstvenoj ženi koja je promijenila svijet

mc2.jpg

Još kao dijete Marie je maštala o tome da će jednoga dana pobjeći iz Poljske, koja je u ono vrijeme bila pod ruskom okupacijom. Dvadeset godina kasnije njezin se san ostvario. Ostavivši teško djetinjstvo iza sebe, sjela je u vlak za Pariz i upisala studij na Sorboni, slavnom pariškom sveučilištu.

Njezine muke time nisu završile, jer za žene tada nije bilo mjesta u svijetu znanosti. No unatoč svim poteškoćama, Marie zna što želi. Posvetit će se istraživanju i živjeti novi život.

Tada upoznaje šarmantnog fizičara Pierrea Curieja, svoju veliku ljubav i srodnu dušu. I uz njegovu pomoć i podršku postiže neslućene uspjehe. No cijena za to je visoka, a Marie ni ne sluti kakve joj tragične udarce život sprema...

    O AUTORICI:

    Susanna Leonard odrasla je u Karlsruheu i Parizu, gdje je zavoljela francusko umijeće življenja. Njezino divljenje hrabrim ženama i ljubav prema Parizu potaknuli su je da napiše roman o jednoj od najznačajnijih osoba koje su djelovale u Parizu – Marie Curie. Objavom romana Madame Curie i snaga jednog sna autorici se ispunila jedna od najvećih životnih želja.

    Image
    Knjiga tjedna

    Darujemo knjigu 'Madame Curie i snaga jednog sna'