Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Madame Curie i snaga jednog sna'

Ovaj tjedan možeš osvojiti inspirativan roman o istraživačici, buntovnici, revolucionarki – jedinstvenoj ženi koja je promijenila svijet – Marie Curie

mc2.jpg

Još kao dijete Marie je maštala o tome da će jednoga dana pobjeći iz Poljske, koja je u ono vrijeme bila pod ruskom okupacijom. Dvadeset godina kasnije njezin se san ostvario. Ostavivši teško djetinjstvo iza sebe, sjela je u vlak za Pariz i upisala studij na Sorboni, slavnom pariškom sveučilištu.

Njezine muke time nisu završile, jer za žene tada nije bilo mjesta u svijetu znanosti. No unatoč svim poteškoćama, Marie zna što želi. Posvetit će se istraživanju i živjeti novi život.

Tada upoznaje šarmantnog fizičara Pierrea Curieja, svoju veliku ljubav i srodnu dušu. I uz njegovu pomoć i podršku postiže neslućene uspjehe. No cijena za to je visoka, a Marie ni ne sluti kakve joj tragične udarce život sprema...

   O AUTORICI:

   Susanna Leonard odrasla je u Karlsruheu i Parizu, gdje je zavoljela francusko umijeće življenja. Njezino divljenje hrabrim ženama i ljubav prema Parizu potaknuli su je da napiše roman o jednoj od najznačajnijih osoba koje su djelovale u Parizu – Marie Curie. Objavom romana Madame Curie i snaga jednog sna autorici se ispunila jedna od najvećih životnih želja.

   Ovaj sjajan roman može biti tvoj. Sve što trebaš je objasniti zašto ga baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo najkreativniji odgovor!

   Prijaviti se možeš do ponedjeljka, 12. prosinca u 12h kada objavljujemo dobitnika/cu.

   Sretno!

   Uskoro ćemo objaviti dobitnice