Kolumna jedne singl žene

Kako naći frajera u ova pandemična vremena, bez aplikacija za dejtanje?

Zatvoreni su kafići, klubovi i teretane, na licima su nam maske, a grljenje i ljubljenje je strogo zabranjeno. Okolnosti za dejtanje složenije su, no ikada, ali ne i nemoguće

par
Foto: Pexels

Kao da nije dovoljno što imam 40, što ne koristim Tindere, Iskrice, Plamenke i Vatrice, što sam izbirljiva (nije do karaktera, već do godina), nego mi je samo još pandemija trebala da mi oteža naći dečka. Bar nekog za pod imelu. Zezam se, nisam u nikakvoj misiji, ali sasvim je legitimno u ova nemila vremena postaviti pitanje: Kako pronaći partnera ako nisi fan online dejtanja? Ne volim ni odjeću kupovati preko interneta, a gdje li tražiti potencijalne partnere. Jednostavno ne vjerujem dok ne opipam, pomirišim, porazgovaram, kliknem ili ne kliknem, ali sigurno ne mišem.

Image

Kolumna jedne singl žene: Mlađe je slađe, ali teško pada na želudac

U svakom slučaju situacija je izazovna, rekli bi oni koji ne koriste riječ problem. Kafići su zatvoreni, teretane i restorani također. Ostaju dućani, parkovi i automobili (ali ovi potonji su kad već dođete do drugog koraka pa umjesto na piće u kafić, odete na piće u auto. Naravno ako imate potvrdu da ste preboljeli koronu ili potvrdu da ste negativni).

Dućan je, vjeruj mi, najbolje moguće mjesto za dejtanje. Drugo je stanica za testiranju na kovid, no nije nimalo seksi flertovati dok ti netko duboko u nos gura štapić ili pak dok u ljekarni podižeš lijekove. No, nužda ne pita pa slobodno namigni liječniku u zaštitnom odijelu ako procijeniš da je muško. Ne mislim tu karakterno, već doslovce, ako uspiješ raspoznati muška obilježja ispod opreme.

Da se vratimo na dućan i zamke koje te tamo čekaju. Čak i ako sretneš nekoga uživo, dok kupuješ dezinficijens i jaja, vidiš ga tek napola. Zbog maskice ne znaš kako se smije niti ide li stomatologu redovito, a to su sve bitni faktori. Mi cure padamo na osmijeh i lijepe zube. U svakom slučaju, ugledala si ga, nasmijao ti se! Vidiš to po njegovim očima koje su se stisnule i oko njih su se pojavile sitne borice. Pošto već odavna nisi pupoljak, već kvalitetna ruža, znaš prepoznati lijep, iskren osmijeh. Kreće prema tebi, uzvraćaš mu istom mjerom - cereći se od uha do uha (hvala Bogu na maskici), poseže rukom na policu iza tebe i uzima toalet papir. Ne, nije ti se smijao već je pokušavao pročitati sniženu cijenu, a po svemu sudeći, kratkovidan je. Odlazi u red za blagajnu, drži razmak, a ti se gubiš među bocama s vinom i biraš ono koje će ti raditi društvo večeras. Toliko si očajna da u košaru stavljaš vino muškog imena i kući odlaziš s plavcem (onim malim) iako padaš na visoke, crne dečke.


Prestala si kuhati, ne iz lijenosti, već zato jer situacija traži. Svaka dostava potencijalna je prilika za susret uživo. Kad nema kafića, koncerata i šankova, bar da se sretnete na tvom otiraču pred vratima. Možda ti sudbina uz ćevape s lukom donese desert. Ako ni to ne upali, udomi psa ili kreni trčati. Ustvari, zašto ne oboje? Želiš li pronaći dečka u ova pandemična i endemična vremena, moraš posegnuti za svim raspoloživim sredstvima. Ne propusti izabrati muškog, zgodnog i slobodnog veterinara za svog psa.

Kao što vidiš, postoji bezbroj prilika za romansu i bez aplikacija za dejtanje. Čak i onda kad svijet nalikuje zoni sumraka, ljubav ne spava. Bebe se moraju rađati, život ide dalje. Priroda će se za sve pobrinuti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.