Kolumna jedne singl žene: Mlađe je slađe, ali teško pada na želudac

Imaju 30 u g....., a ponašaju se kao balavci. Drame, plaču, zovu mamu kad ih cura ljuti. Jedino što imaju je isklesano tijelo - za počastiti se ponekad

Kolumna jedne singl žene: Mlađe je slađe, ali teško pada na želudac

Frendica i ja u teretani. Osim nekoliko pilić-frajera posvećenih misiji da do Božića isklešu torzo kako bi im džemperski sob zablistao na Instagramu, nema nikoga. Jutro je, pošten svijet radi, a nas dvije dižemo utege. I mi smo poštene. Radimo popodne. Da budem preciznija - nije ovdje riječ o poštenju, već o sreći da imamo posao u ova nemila vremena. 

Uhvatim ju kako pogledava jednoga. Primijetila je upitnik na mom znojnom čelu i krenula pričati kako se već neko vrijeme viđa s mlađim tipom na kojeg ovaj dečko nalikuje. Imaju istu frizuru. Ne znam kako se ta frizura zove, ali sad ću zvučati kao moja baka i reći - ja bih sve to ošišala!Kad kažem mlađim, mislim na nekoga tko se odvikavao od pelena dok su kod nas padali prvi poljupci. E ta se moja frendica 'zatelebala' u jednog takvog mladića. Iako vlada računalom pa čak i zavidnim brojem kratica poput ctrl+F5 ili ctrl+Z, aktivna je na društvenim mrežama, ima profil na Facebooku i Instagramu, u usporedbi s tim dečkom (a da iskrene budemo... nije on baš ni dijete, već muškarac od 30 godina) ona je digitalno nepismena, a dobro bi joj došao i tečaj žargona te profil na Tik Toku želi li da veza potraje (i jako dobra frendica sa salonom za depilaciju, no o tome kasnije).

Image


(FOTO: Pexels)

Pušta bučice, uzima u ruke mobitel i pokazuje mi njegove poruke. Razumijem samo veznike. Kaže, i ona isto! Snalazi se već mjesecima na sve strane kako bi dešifrirala sleng pa šalje škakljivu ljubavnu prepisku punu iskrivljenih anglizama na prijevod mladoj kolegici s posla.

Plačem od smijeha dok mi priča. I ona sa mnom. Dečki koji rade na sobovima gledaju u nas, ali samo zato jer se smijemo kao luđakinje. Nismo im nimalo zanimljive kao potencijalna lovina. Vjerojatno zato što ne izgledamo kao cure na Instagramu, a i nismo cure, barem ne u odnosu na njih.

U svakom slučaju, ona se ipak nekako spetljala s jednim takvim. Pozvao ju je van, ona je pila pelin, on mineralnu - jer alkohol deblja i nije zdrav (?!). Nisam mogla vjerovati što čujem, no onda sam se sjetila da u Njemačkoj pivske deklaracije sadrže i kalorijsku vrijednost onog u boci, kako bi moderni muškarci koji paze na sebe, u svakom trenutku imali stvar pod kontrolom i znali koliko smiju popiti. Ne zbog promila, nego zbog kalorija. Eto gdje je svijet otišao. 

Više se žena ne može ni opustiti kao čovjek (kako popiti čašicu dvije kad ti partner tuče po mineralnoj?!), a bome ni skuhati svom dragom poštenu večeru. Jer taj malac od 30 ne podnosi laktozu, ne jede crveno meso, a i bijelo samo u rijetkim prilikama, morski plodovi su mu bljak, a tripice i ostale iznutrice se ni ne spominju pred tako osjetljivim crijevima i nepcem. 

I dok je njegov djed u tim godinama "grizao željezo", gradio kuću, pekao rakiju i čvarke, "zalijevao" četvrto dijete i imponirao svojoj ženi koju je uvijek gledao s požudom, unuk smišlja videa za Tik Tok, obilazi bio dućane, kupuje hipsterske hlače preko interneta, gleda Marvelove filmove i japanske crtiće, izbjegava šećer, vozi se na romobilu i diže mu se - želudac, ako draga nije potpuno obrijana. Jednostavno, dlačice ne podnosi. Ili seks ili dlačice - oboje ne dolazi u obzir. I ta se moja frednica zatelebala u jednog takvog pilić-frajera koji, ne da joj ne može biti životni suputnik i s njom izgraditi obitelj, već je dlakavu ne može poljubiti!

Na sasvim logično pitanje: Što vidi u njemu? Odgovara mi: "Znaš, rekao mi je da imam bolje tijelo od svih djevojaka s kojima je bio, a one su redom barem deset godina mlađe od mene. Sluša me kad mu govorim, zgodan je, nježan i pažljiv".

I odmah mi je sve bilo jasno... Zaljubila se u sebe, u to kako on nju vidi. Malo površnosti dobro dođe, kad ti je život pun kompliciranih odnosa, no nikako ne treba igrati na tu kartu i nadati se nečem dubljem. Sve me strah da će joj taj mladac teže pasti, no što njemu pada laktoza. 

Image

Kolumna jedne singl žene: Kad muškarca zaboli - mislim prehlada