Omot je pola čarolije

Imamo sjajne ideje za zamatanje božićnih darova

Zamotaj poklone tako da onima kojima ih darivaš bude žao odmotati ih

kijsalllaksasmaaa.jpg
Foto: Instagram

Djedu Božićnjaku pomažu njegovi stručni i iskusni vilenjaci u zamatanju poklona. Ima ih cijele čete, a kada zagusti, u sitne noćne sate uoči polaska na put saonicama kroz zimsko noćno nebo, dobro dođu svaka ruka, šapa ili kopito pa uskaču svi redom - Baka, sobovi, psi, mačke i ljudi dobre volje širom svijeta koji će pod bor svojim bližnjima u božićnoj noći ostaviti znak pažnje.

Image
Prhki keksi koje obožavamo

Kokos kiflice: Božićni klasik koji se topi u ustima

Smisao darivanja za Božić je čista ljubav (uostalom kao i svakog drugog darivanja), no kada stavljaš poklone uz jaslice, naglasak treba biti na onom nematerijalnom, na gesti kojom pokazuješ pažnju prema nekome. Umatanje poklona također je znak pažnje i istome može dati dodatnu vrijednost. Potrudi se ovog Božića da tvoji pokloni budu posebno lijepo i neobično zamotani. Ne brini, ne trebaš potrošiti na dekoraciju i papir.

Snađi se, upogoni maštu, budi kreativna i praktična pa iskoristi sve što imaš po kući te ono što ti je od zamatanja darova ostalo od lani. Što je najbitnije, na ovaj ćeš način djelovati ekološki. U nastavku ti donosimo nekoliko sjajnih ideja s Instagrama. Inspiriraj se i napravi od svojih božićnih darova prava mala umjetnička djela.

Iskoristi što ti priroda nudi

Sušene naranče koloristički će podići poklon, a bojom će ga upotpuniti i tematski "vezati" za Božić zelena grančica bora. Dodaj šišarku, malo trake i imaš pravo umjetničko djelo.

Jednostavno, a efektno

Poklon umotaj u mekani karton, izreži boriće od bijelog papira (ili koristi neku drugu boju), njime ukrasi poklon, dodaj zelenu grančicu i poruku ispiši flomasterom ili kemijskom olovkom.

Uči od Japanaca

Furoshiki je drevna istočnjačka tehnika zamatanja poklona u tkanine. Osim što je ekološka, darujući onoupakirano, darovat ćeš frendici i lijepu maramu te neće biti otpada celofana, trake, papira, ljepila. Vrlo je jednostavna i svladat ćeš je u trenu.

Pleteni detalji i gumbići

Ako si vješta s rukama i znaš plesti, ispleti božićne motive poput jelke ili kuglice te ih gumbićima pričvrsti za traku, u ovom slučaju konop, i dekoriraj poklon. Pletena jelkica već je sama po sebi poklon, podsjetnik dragoj osobi i možda ukras za bor.

Kartice za ime

Izreži kartice na kojima će pisati za koga je poklon. Reži ih od kartona u boji, u obliku sobova, jelki, Djeda Božićnjak, probuši im rupicu i dodaj na traku kojom ćeš vezati poklon. Bijeli papir ili karton bit će sasvim dovoljni za umatanje.

Neka traka bude u centru pažnje

Izreži trakice za zamatanje od pliša ili nekog drugog materijala koji se inače ne koristi u ovu svrhu i poigraj se samim načinom vezanja iste. Naime, čak i sama traka može biti dostatni ukras za poklon.

Nalijepi uši, njušku

Ovakvim omotom najviše ćeš razveseliti klince, a i odraslima izmamiti osmijeh na licu. Treba ti samo malo papira, ljepila i mašte.

Ručkice!

Ovo nam se jako svidjelo! Nalijepi ručkice, mašnice, nos i oči i eko damski dar je spreman da nekoga razveseli.

Djed Božićnjak glavom i bradom na svakom poklonu

Obična papirnata vrećica - slobodno iskoristi one koje imaš po ladicama i ormarićima i kartonski Djed Božićnjak s kapom koju možeš zakačiti za ručkice, malo bijelog papira i poklon je gotov!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.