Gastro
Gastro

Znaš li da možeš napraviti pekmez od rajčica? Ide uz sve!

Znaš li da možeš napraviti pekmez od rajčica? Ide uz sve!
Ovaj pekmez savršen je prilog uz sve - kruh, jaja, krumpir, meso, sir...Ne možeš pogriješiti!

Predivan domaći pekmez od rajčica idealan je prilog za nadolazeće tople dane. 

 

Kako ga napraviti?

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja

2 režnja češnjaka

pola žličice kajjenskog chilija

900 g rajčica (što manje to bolje, mi koristimo cherry rajčice)

2 žličice vinskog octa

2 žličice meda

1 grančica ružmarina

sol, papar

 

 

 

Priprema:

1. U loncu srednje veličine zagrij ulje. Dodaj usitnjeni češnjak i kajenski papar i kuhaj minutu. 2. Dodaj rajčice, 1/4 šalice hladne vode, ocat, med i usitnjeni ružmarin. Dodaj soli i papra po želji i pusti da zakipi. Smanji vatru i dobro promiješaj, a zatim povremeno miješaj dok se kuha 22-24 minute. Kada pekmez postane gust, makni s vatre i dodaj još začina po želji.  3. Premjesti pekmez u staklenku, a kada se u potpunosti ohladi - stavi je u hladnjak.