Želiš ove zime uživati u najboljoj toploj čokoladi? Znamo kako je napraviti

Dodaš li toploj čokoladi mrvicu soli ili kajenskog papra dobit ćeš nevjerojatan okus! I to nisu jedini trikovi koji će je podići na novu razinu

Želiš ove zime uživati u najboljoj toploj čokoladi? Znamo kako je napraviti

Kad se temperatura spusti ispod ništice i ako je sreće pa napada snijeg, savršen je trenutak za male kućne radosti poput tople čokolade. Bilo da ju pripremaš za sebe, svoju obitelj ili prijatelje, najvažnije je, kao i sve drugo, da je radiš s ljubavlju.

U tom slučaju bit će to najukusnija topla čokolada. No, čak i tada možeš ju podići na višu razinu. U nastavku ti donosimo nekoliko trikova za pripremu vrhunske tople čokolade koju će zapamtiti svatko tko ju proba!

Image

Odličan napitak od đumbira i limuna koji pomaže kod mršavljenjaImage


(FOTO: Pexels)

Baza je najbitnija

Koristi kvalitetnu crnu čokoladu koja sadrži 65-70 posto kakaa. Za šalicu tople čokolade izlomi 3-4 reda tamne čokolade, a u lončiću zagrij mlijeko, tik do ključanja. Kada ga staviš grijati dodaj mu pola štapića cimeta.

U zagrijano mlijeko ubaci čokoladu i miješaj mutilicom ili žličicom dok ne dobiješ homogenu smjesu. Možeš dodati i malo soli jer ona intenzivira okus kakaa te sirovog smeđeg šećera, ovisno o tome koliko slatku toplu čokoladu želiš.

Image


(FOTO: Pexels)

Kajenski papar

Želiš li da tvoja topla čokolada ima efekt iznenađenja i zagrije opasno svakoga tko ju proba, dodaj u nju malo, ali zaista malo, kajenskog papra i cimeta. Želiš li još okus više, ubaci bombon od mente.

Image


(FOTO: Pexels)

Bijela čokolada

Malo drugačiju toplu čokoladu napravit ćeš tako što ćeš u šalicu staviti dva reda bijele čokolade, dvije žličice kakao praha, na vrh žličice ekstrakta vanilije i sve preliti s dvije žlice mlijeka zagrijanog tik do ključanja.

Dobro ćeš promiješati napitak dok se čokolada ne otopi i dok ne dobiješ homogenu smjesu. Potom ćeš u šalicu dodati ostatak mlijeka i promiješati. Bijela čokolada dat će slatkoću i obogatiti okus tople čokolade.

Image


(FOTO: Pexels)

Punomasno mlijeko i šlag

Kada želiš napraviti bogatu i ukusnu toplu čokoladu zaboravi na rezanje kalorija i mršavljenje. Topla čokolada je tu da de utješi, da ti zadovolji potrebu za slatkim i razveseli te. Ako si pak među prijateljima, da vam podigne druženej na jednu višu razinu.

Zato, kada radiš toplu čokoladu koristi punomasno mlijeko jer će joj dati kremoznost i gustoću. I ne zaboravi šlag na kraju. Svaku šalicu tople čokolade zbarši kuglicom šlaga i uživaj!

Image


(FOTO: Pexels)