Jednistvenoj kombinaciji hraskavih preprženih lješnjaka, kremaste karamele i hladne čokolade rijetko tko može odoljeti. Desert bomboni Toffifee mnogima su omiljena poslastica, no iako su ukusni, ovi kupovni slatki zalogajčići puni su štetnih šećera i kalorija. Iako nam se bliže blagdani, a to znači još više uživanja u hrani, ove bismo godine mogli i pripaziti na to što i koliko jedemo.
Ne moramo se odreći najdražih nam slatkiša, već ih možemo probati napraviti u zdravijim, veganskim i sirovim varijantama. Upravo su takvi i vege domaći Toffifee bomboni za koje ti donosimo recept. Za njihovu će ti izradu trebati samo nekoliko sastojaka, a kalorijski će biti znatno siromašniji od kupovnog originala. Osim toga, okusom će biti još i bolji, a bit će i nutritivno bogatiji.
Pripremi stoga već danas ove veganske Toffifee u udobnosti svog doma i oduševi sve ukućane.
Veganski zdravi Toffifee
Sastojci:
- 70 g gustog dijela kokosovog mlijeka (mala limenka)
- 30 g maslaca od indijskih oraščića
- 25 g kokosovog šećera
- 20 g čokolade
- 15 kom lješnjaka
Priprema:
Stavi konzervu kokosovog mlijeka u hladnjak preko noći. Sutradan, iz limenke izvadi gusti dio i u malom loncu ga otopi zajedno sa šećerom, uz neprestano miješanje. Kada dobiješ tekuću i jednoličnu karamelu, skloni lončić s vatre. Zatim, dodaj maslac od indijskih oraščića i miješaj smjesu dok se dvije mase ne sjedine. Kratko tostiraj lješnjake na tavi i ukloni im kožicu. Blago ohlađenu karamelu izlij u kalup, u sredinu stavi lješnjake i prelij ih s preostalom karamelom. Toffifee ostavi u hladnjak pola sata, da se karamela stvrdne, a zatim ukrasi sve otopljenom čokoladom. Desert stavi u zamrzivač najmanje dva sata, zatim izvadi bombone iz kalupa i uživaj! Toffifee čuvaj u zamrzivaču.