Zdrav obrok možeš naručiti i na kućni prag

Zdravi obroci donose dašak svježine i pravu malu gastro revoluciju u domove

Trend zdrave prehrane koji je započeo prije nekoliko godina uzima sve veći zamah. Ljudi postaju sve više svjesni važnosti pravilne i izbalansirane prehrane, ne samo radi estetskih razloga, već i medicinskih,  koji utječu na njihovo cjelokupno zdravlje. Česta prepreka mnogima koji se žele hraniti zdravo je nedostatak vremena te užurban i moderan način života, a upravo tome stala su na kraj trojica prijatelja i osnivača nove gastro platforme na hrvatskom tržištu. Marko Dravinec, Antonio Matušan i Domagoj Vukić ponosni su vlasnici sjajnog inovativnog koncepta Zdravi obroci, koji se temelji na dostavi već unaprijed gotovih i pripremljenih jela, s kreativnim, ukusnim i naravno, zdravim predznakom.

Začetnik ideje je Marko, vlasnik Malog Vrta, šarmantnog cateringa/restorančića zdrave hrane na Malešnici, koji nudi Zagrepčanima dobro poznata i omiljena vege/vegan/mesna jela. Ideju dostave ready-to-eat jela predstavio je Antoniju, inače studentu Automatike na FER-u i Automation and Control Engineeringa na Politecnico di Milano, kojem se taj koncept odmah svidio te su ga, zajedno s Domagojem, studentom Brodostrojarstva na FSB-u s višegodišnjim poslovnim iskustvom, odmah počeli razrađivati. Markova ideja i iskustvo u kuhinji skupa s Antonijevom inženjerskom pozadinom i Domagojevom zaluđenošću sa zdravom prehranom i sportom dovela je do ove lijepe i inovativne gastro priče.

Njihovim klijentima na raspolaganju su 4 vrste menija (Protein+, Vege, Vegan, Fitness), koji imaju rok trajanja od 15 dana, a spremni su za konzumaciju unutar 2 minute. U ponudi je 20 različitih obroka tjedno, a neka od njih su primjerice Curry od slanutka s povrćem i kokosovim mlijekom + pirjana jasmin riža s timijanom i lešo povrće s glazurom od meda i senfa, Kus kus sa graškom, medaljoni od mrkve i tikvica, džem od luka, Pileći file mariniran s curryem, aromatična riža s timijanom lešo povrće na maslacu i Piletina u Tikka Masala umaku sa jasmin rižom i tikvicama. Iznimno zdravo, ukusno, savršeno izbalansirano i maštovito osmišljeno, a isključivo kvalitetne namirnice iz hrvatskih OPG-ova dolaze u obzir za pripremu ovih jela. Narudžbe se primaju do četvrtka u 13 h (ili do popunjenja kapaciteta) za dostavu u ponedjeljak, kada dolaze na adresu u termoizoliranim i ohlađenim kutijama.

Najveći problem koji je ovim konceptom riješen je vrijeme, čak 10 sati tjedno, koje se inače gubi na pripremu hrane. Indirektno se štedi i vrijeme (gorivo) na odlazak u kupovinu, voda i ostalo potrebno za pranje suđa, kao i česta briga mnogih "Što jesti danas?“. Zdravi obroci nude mogućnost odabira menija za cijeli dan, od doručka (granola + jogurt), ručka i večere, kao i male zdrave međuobroke te svježe cijeđene sokove od raznog voća i povrća.

„Zdravi obroci su totalni novitet na našem tržištu. Iskoristili smo tehnologiju, koja je prije bila rezervirana za velike industrije, da damo ljudima dodanu vrijednost u svakodnevnom životu. I nama je u početku vakumiranje bilo čudo – tako jednostavno, a tako efikasno – koje smo morali iskoristiti. Premisa je jednostavna – dati ljudima da jedu svježu hranu (jer vakuumirana hrana ostaje gotovo kao svježa) svaki dan, bez da troše puno vremena na razmišljanje, kupnju i pripremu. Jednostavno otvoriš hladnjak, podgriješ jelo i – dobar tek. Iako relativno mladi, već imamo preko desetljeća iskustva u ugostiteljstvu vodeći uspješan catering servis. Još smo od faksa bili gladni akcije, pa smo zato i pokrenuli svoj prvi posao dok smo još studirali. Cijeli nam se dan vrti oko hrane – kuhajući, eksperimentirajući, smišljajući nove ideje… Da, može se reći da smo opsjednuti hranom. Zato se i događa da često uvodimo novitete u ono što radimo.“ – izjavili su ova trojica mladih poduzetnika, koja su nesumnjivo pokrenula pravu malu gastro revoluciju na hrvatskom tržištu. Zasad svoje zdrave obroke prodaju putem webshopa, a u planu im je i otvaranje prvog dućana kroz mjesec dana, kao i dostava zdravih obroka u Rijeci, Splitu i Puli. Uz sve to, priželjkuju i širenje na inozemno tržište putem franšiza. S obzirom na ovaj inovativan koncept i sve veću popularnost zdravog načina života i brige o zdravlju, samo nebo im je granica.

Svoje zdrave obroke možete naručiti putem službene stranice: https://zdraviobroci.hr/.