Sastojci:
1 kg brašna
Malo soli
Pola decilitra maslinovog ulja
2 jušne žlice šećera
Mlake vode koliko tijestu treba da postane glatko
2 kockice svježeg kvasca
Priprema:
Kad sve zamijesimo, pustimo neka odstoji jedno pola sata na toplom mjestu i pokriveno. Kad se tijesto digne, premijesimo ga i oblikujemo kruh te stavimo u tepsiju. Pustimo da stoji pola sata da naraste. U međuvremenu, ugrijemo pećnicu na 180 stupnjeva i stavimo peći kruh od 50 do 60 minuta.
VIDEO
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i Zdenka Jakuš, zvijezda 'Večere za 5 na selu', ali i još nekih showova, pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!