'Zarundale' smo sladolede u jednoj od najpoznatijih slastičarnica u Zagrebu i isprobale nove okuse

Treba li ti doza glamura i romantike ili pak sanjaš o milanskoj Scali? Dovoljno je da skokneš do slastičarnice i probaš sladoled od šampanjca ili onaj od lubenice koji moraš otpjevati dok ga naručuješ

'Zarundale' smo sladolede u jednoj od najpoznatijih slastičarnica u Zagrebu i isprobale nove okuse

Zagreb nema mora koje će te rashladiti kad upeknu vrućine, ali ima slastičarnicu koja ljeta u metropoli čini posebno slatkima već više od 80 godina i naravno sladoled zbog kojeg ti neće biti teško prošetati užarenim ulicama, dok se i golubovi skrivaju po haustorima tražeći komadić hlada.

Da je zaista tako, Selma, Anita, Goran i ja smo se uvjerili prije nekoliko dana. Otišli smo kušati nove okuse sladoleda u Orijentu,jednoj od najstarijih slastičarnica u Zagrebu koja posluje na dvije adrese. Goran je naš snimatelj, a osim što vrijedno radi svoj posao, spremno je prionuo i isprobavanju sladoleda pa smo imale i muško mišljenje o okusima.

Dok su se nama curama više svidjeli Bellini i La Vie Rose, savršeni da začine romantiku na vrućem zagrebačkom asfaltu, Goran se oduševio nešto jačim okusom Smores, za koji smo se složili da je baš muški sladoled, čak i obrok za sebe. Smores je sladoled od čokolade s marshmallowsima, a dok ga jedeš, u mislila odlaziš na planinu. U dobrom si društvu, izula si gojzerice nakon višesatnog hodanja, ispružila noge, šator ste upravo razapeli i sad uživate u pogledu... Vraćaš žličicu natrag u čašicu i opet si na terasi slastičarnice, pogled ti puca na bana Jelačića i njegova konja. Smores nije novi okus, ali je jedan od omiljenih među gostima slastičarnice. 

Image


(Foto: Goran Horvatinec)

Ovoljetni noviteti su koktel sladoled i . Kao što će te "lansirati" u planine, Bellini će te odvesti na koktel zabavu uz more. Obukla si haljinu koju si ponijela sa sobom na godišnji baš za ovakve prilike. U pozadini, na ljetnoj terasi svira bend, ti si s frendicama na žalu, smijete se kako dugo niste i pijete koktele.

je koktel u sladoledu, Nevjerojatno, ali sladoled može učiniti da se osjećaš glamurozno! Bellini apsolutno ispunjava tu zadaću. Božanstveno je kremast i bogat šampanjcem čiji okus (ipak je riječ o sladoledu) ublažava nježna breskva. Ne govorimo o komadićima breskve, već o želatiniziranim polovicama ovog slasnog voća. 

Image


(Foto: Goran Horvatinec)

Dok naručuješ došlo nam je da zapjevamo. Ovaj sladoled zanimljivog imena potvrda je kreativnosti slastičara u Orijentu. Napravili su sladolednu kopiju lubenice. Teksturom i okusom potpuno su "skinuli" ovo voće. Chia sjemenke "glume" koštice, a okus ima zahvaliti pravoj lubenici od koje je sladoled napravljen. Ako za sladoled možemo reći da je razigran i šašav, to je definitivno Santa Lu-chija. Složile smo se da je savršen za klince, jer je nešto slađi. 

Image


(Foto: Goran Horvatinec)

Nakon što smo probali ova dva noviteta, iduća kuglica je bila po želji. Selma je uzelai potvrdila da je sladoled kul koliko i njegov naziv. Kaže, osvježavajuć je i savršeno kremast. Đumbir mu daje živost, a naranča punoću.

Ja sam izabrala čokoladu. Vodim se time da, ako je najjednostavniji sladoled dobar, tada su i svi ostali. Moram priznati da je u Orijentu čokolada vrhunska. Bogata okusom, naravno kremasta, gusta i zasitna, kakva i treba biti. Uz sve nabrojano, nije slatka što joj je najveći plus, po mom skromnom mišljenju.Anitina kuglica nama curama je bila otkriće. Mislimo da se Goran prepao od toliko ženskih hormona pa nije htio priznati da je i njemu ovaj sladoled vrh! La vie en rose je čisti infuzija romantike. Malina, ružina vodica, mascarpone sir, mlijeko, šećer, jaja i slatko vrhnje sve je što ti treba za nezaboravno ljeto u Zagrebu, ljubavnu priču koja tek kreće, pogled na svijet kroz ružičaste naočale. Baš ono što nam svima ponekad treba. 

Mogli bismo zaključiti na kraju kako ti uz Orijent ne treba odlazak iz grada pa čak ni kada je u hladu plus 30. Sladoledi će te rashladiti i osvježiti, a okusi lansirati na more, u planine, u djetinjstvo - gdje god želiš i to sve dok sjediš na terasi.