Otkako se nešto više od godinu dana otvorila u Zagrebu, slastičarnica Le Kolač ne prestaje oduševljavati svojim jednostavnim, ali jedinstvenim slasticama.
Prostor na Petretićevom trgu iza Petrove crkve kupio je slastičar Robert Hromalić i od bivših vlasnika ostavio prepoznatljivo ime, ali u potpunosti promijenio koncept i pomno osmišljenim kolačima ubrzo osvojio zagrebačku publiku.
U ovim prvim proljetnim danima bila bi prava uživancija sjediti na njihovoj terasi, ali okolnosti su takve kakve jesu, stoga proljetne dane provodimo u svojim domovima i nadamo se nekom boljem i sigurnijem vremenu.
Međutim, za sve nas koji ostajemo doma, ekipa iz slastičarnice 'Le Kolač' odlučila nas je razveseliti i na tjednoj bazi na svom Instagramu objavljivati različite recepte s detaljnim uputama.
U nastavku smo izdvojile naša tri favorita koja možeš isprobati već danas:
Brownie
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 150°C, a u međuvremenu otopite maslac i čokoladu.
2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vaniliju.
3. Tako dobivenu mješavinu prelijte preko otopljene čokolade.
4. U istu zdjelu uz kontinuirano miješanje dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
5. Dodajte komadiće sjeckane čokolade, orahe i sol.
6. Napunite kalupe koje ste prethodno premazali maslacem i pobrašnili.
6. Pecite 30 minuta.
(Foto: Le Kolač)
Sastojci:
- 150 g tamne čokolade
- 125 g maslaca
- 200 g kristal šećera
- 2 jaja
- 3 g vanilije (pasta ili aroma)
- 100 g brašna
- 3 g praška za pecivo
- 1 g soli
- 75 g komadića čokolade
- 75 g sjeckanih oraha
Basque cheesecake
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
2. Mikserom povežite krem sir, šećer i vaniliju (nekoliko minuta).
3. Dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miješati.
4. Dodajte suhe sastojke.
5. Dodajte slatko vrhnje.
6. Zagrijte pleh u pećnici.
7. Napunite kalup (promjera 18 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta.
(Foto: Le Kolač)
Sastojci:
- 280 g krem sira
- 130 g kristal šećera
- 3 g vanilije (pasta ili aroma)
- 14 g glatkog brašna
- 2 g soli
- 2 jaja
- 200 g slatkog vrhnja
Riža na mlijeku
Priprema:
1. Sve sastojke stavite na laganu vatru i povremeno miješajući kuhajte 45 minuta.
2. Kada je gotovo, prebacite u čistu posudu i pustite da se ohladi.
(Foto: Le Kolač)
Sastojci:
- 600 g mlijeka
- 400 g slatkog vrhnja
- 150 g arborio ili roma riže
- 100 g smeđeg šećera
- 4 g vanilije