Gastro
Gastro

Zagrebačka slastičarnica 'Le Kolač' svaki tjedan objavljuje nove recepte. Izdvojile smo tri favorita

Zagrebačka slastičarnica 'Le Kolač' svaki tjedan objavljuje nove recepte. Izdvojile smo tri favorita
Brownie, cheesecake i riža na mlijeku nikad nisu izgledali tako neodoljivo kao s potpisom hvaljenog slastičara Roberta Hromalića

Otkako se nešto više od godinu dana otvorila u Zagrebu, slastičarnica Le Kolač ne prestaje oduševljavati svojim jednostavnim, ali jedinstvenim slasticama.  Prostor na Petretićevom trgu iza Petrove crkve kupio je slastičar Robert Hromalić i od bivših vlasnika ostavio prepoznatljivo ime, ali u potpunosti promijenio koncept i pomno osmišljenim kolačima ubrzo osvojio zagrebačku publiku.  U ovim prvim proljetnim danima bila bi prava uživancija sjediti na njihovoj terasi, ali okolnosti su takve kakve jesu, stoga proljetne dane provodimo u svojim domovima i nadamo se nekom boljem i sigurnijem vremenu. Međutim, za sve nas koji ostajemo doma, ekipa iz slastičarnice 'Le Kolač' odlučila nas je razveseliti i na tjednoj bazi na svom Instagramu objavljivati različite recepte s detaljnim uputama U nastavku smo izdvojile naša tri favorita koja možeš isprobati već danas:  

Brownie

Priprema: 1. Zagrijte pećnicu na 150°C, a u međuvremenu otopite maslac i čokoladu. 2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vaniliju. 3. Tako dobivenu mješavinu prelijte preko otopljene čokolade. 4. U istu zdjelu uz kontinuirano miješanje dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. 5. Dodajte komadiće sjeckane čokolade, orahe i sol. 6. Napunite kalupe koje ste prethodno premazali maslacem i pobrašnili. 6. Pecite 30 minuta.

(Foto: Le Kolač)

Sastojci:

150 g tamne čokolade 

125 g maslaca 

200 g kristal šećera

2 jaja

3 g vanilije (pasta ili aroma)

100 g brašna

3 g praška za pecivo

1 g soli

75 g komadića čokolade

75 g sjeckanih oraha

Basque cheesecake

Priprema: 1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. 2. Mikserom povežite krem sir, šećer i vaniliju (nekoliko minuta). 3. Dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miješati. 4. Dodajte suhe sastojke.  5. Dodajte slatko vrhnje.  6. Zagrijte pleh u pećnici.  7. Napunite kalup (promjera 18 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta. 

(Foto: Le Kolač)

Sastojci:

280 g krem sira

130 g kristal šećera

3 g vanilije (pasta ili aroma)

14 g glatkog brašna

2 g soli

2 jaja

200 g slatkog vrhnja

Riža na mlijeku

Priprema: 1. Sve sastojke stavite na laganu vatru i povremeno miješajući kuhajte 45 minuta. 2. Kada je gotovo, prebacite u čistu posudu i pustite da se ohladi.

(Foto: Le Kolač)

Sastojci:

600 g mlijeka

400 g slatkog vrhnja

150 g arborio ili roma riže

100 g smeđeg šećera

4 g vanilije