NAJDRAŽA HRANA

Vrijeme je za 'comfort food': Sjajni recepti koji griju dušu

Tople bogate juhe ili pak sočni browniesi? Imamo sjajne recepte za hranu koja jamči užitak

tjestenina
Foto: Shutterstock

Domaći gulaš s povrćem

Sastojci

  • 500 g junećeg mesa (narezano na kockice)
  • 2 glavice luka (sitno nasjeckane)
  • 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 2 mrkve (narezane na kolutiće)
  • 2 paprike (narezane na trakice)
  • 2 krumpira (narezana na kockice)
  • 1 konzerva rajčice (ili 2 svježe rajčice narezane na kockice)
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica ljute paprike (po želji)
  • 2 lovorova lista
  • Sol i papar po ukusu
  • 1 žličica kima
  • 1 l povrtnog ili mesnog temeljca
  • Ulje za prženje

Priprema:

  1. Priprema mesa: U velikoj posudi zagrijte malo ulja i dodajte kockice mesa. Pržite ih na visokoj temperaturi dok ne dobiju lijepu zlatnu boju sa svih strana. Zatim izvadite meso iz posude i ostavite ga sa strane.
  2. Pirjanje povrća: U istoj posudi dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pirjajte dok luk ne omekša i postane staklast. Dodajte mljevenu crvenu papriku i kratko je zapecite s lukom kako bi pustila svoju aromu.
  3. Dodavanje povrća: Dodajte mrkvu, papriku i rajčicu u posudu te promiješajte. Vratite meso natrag u posudu i dobro sve sjedinite.
  4. Začini i temeljac: Dodajte lovorove listove, kim, sol, papar i po želji malo ljute paprike. Prelijte sve temeljcem tako da pokrije sastojke.
  5. Kuhanje: Kuhajte gulaš na laganoj vatri otprilike 1,5 do 2 sata, povremeno miješajući. Nakon sat vremena, dodajte kockice krumpira i nastavite kuhati dok krumpir i meso ne omekšaju.
  6. Posluživanje: Gulaš poslužite vruć, uz svježi kruh ili žlicu kiselog vrhnja za dodatnu kremoznost.

Image
ZA SVAKOGA PONEŠTO

Od veganskih do mesnih: Jednostavni recepti s blitvom koje trebaš isprobati

7/7