Vinske šetnje

Voliš duge šetnje i dobro vino? Sljubi ih ovog vikenda u Istri, otiđi na Wine and Walk

Istra je ujesen čarobna, a najbolji način da je doživiš u svoj njezinoj ljepoti pruža ti se za par dana. Povedi frendicu, više njih ili počasti svog dragog ovim eno-gastronomskim užitkom. Tenisice na noge i put Novigrada

W & W by the sea 2019 0179_2.jpg
Foto: Promo

Tradicionalni Istria Wine and Walk, koji se ove godine uspješno održao u dva termina u Brtonigli i Bujama, krajem listopada dobiva i svoju morsku priču.

"Područje sjeverozapadne Istre vrlo je atraktivno i u ova doba godine, mogli bi reći čak i čarobno, uz sve boje koje jesen donosi. Ovom manifestacijom sudionici imaju priliku otkriti zelenu oazu koja okružuje Novigrad, doživjeti prirodu u svim bojama jeseni te uživati u odličnim vinima naših vinara i istarskim delicijama koje će pripremiti novigradski ugostitelji. Staza prolazi uz plaže, vinograde i maslinike, kroz šumu i livade, s pogledom na more, na grad i na uvijek očaravajući zalazak sunca", rekla je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova.

shimmer fallback

Vinska šetnja kreće u subotu u jutarnjim satima iz Kastanije, gdje vinoljupci preuzimaju "startni paket" i sve potrebne upute. Prvi dio vinske avanture vodi kroz vinograde, maslinike i druge atraktivne lokacije do Dajle, a zatim se nastavlja stazom koja do idućih degustacijskih stanica prolazi uz more, pružajući prekrasan pogled na grad i njegove stoljetne zidine.

Deset kilometara duga staza Wine and Walk by the sea ima šest okrijepnih stanica, a na svakoj se nude novi okusi i doživljaji uz glazbu i animaciju. Na tim wine and food punktovima šetače dočekuju vinarije: Moreno Ivančić, Stancija Fava, Ghira, Leonardo Palčić, Vina Demark i Pervino. Za hranu će se pobrinuti ugostitelji iz restorana Sergio, Kod Marice i Half 8 te konoba Nino i La Taverna, dok će slastice pripremiti pekara Ošo.

shimmer fallback

Na okrijepnim stanicama nudit će razne sorte vina, kao što su malvazija, merlot, teran, cabernet, rosè i muškat te jela pripremljena od inćuna, bakalara, sipa, lignji, morskih plodova, ali i tartufa, mesa i gljiva, tako da će sudionici imati priliku kušati raznoliku istarsku gastronomiju. Svaka okrjepa je prilika za "ćakulu" s domaćim vinarima i ugostiteljima.

Završni punkt i cilj nalazi se iznad plaže Kastanija na livadi s koje se pruža predivan pogled na maslinike i novigradski zvonik. Tamo je predviđen nastavak eno-gastronomskog druženja za sve sudionike manifestacije, uz degustaciju jela i vina i prigodnu glazbenu animaciju.
Kotizacije za sudjelovanje u ovom rekreativno-gastronomskom doživljaju su krenule, a detaljne i sve informacije možeš pronaći na službenoj stranici.

I za kraj, a nikako manje bitno, pridržavaj se Covid mjera. Želiš li uživati u vinskim šetnjama, organizatoru trebaš predočiti negativni nalaz brzog antigenskog testa, ne starijeg od 48 sati ili Covid potvrdu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.