Više od pet tisuća posjetitelja posjetilo Bavarin- prvi dubrovački street food festival

Na Bavarinu se u četiri dana okupilo preko pet tisuća posjetitelja koji su na šest "kućica" od kojih su dvije na četiri kotača - degustirali više od 30 delicija i pojeli preko 10 tisuća porcija s potpisom najvećih majstora hrvatskog street fooda

IvanPazanin_Bavarin.jpg
Foto: Franko Kelam

Završio je prvi dubrovački street food festival Bavarin, i to sjajnom atmosferom u kreativnoj četvrti Lazareti u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika kao dio programa devetog izdanja Good Food festivala. Razloga za slavlje ovih je dana u Dubrovniku bilo i više nego mnogo, od vrhunske ugostiteljske ponude, zanimljivih radionica i predavača pa sve do lude zabave uz taktove Psihomodo Popa, Vinka Ćemeraša, Gine Damjanović i TBF-a. Na Bavarinu se u posljednja četiri dana okupilo više od pet tisuća posjetitelja koji su degustirali preko 30 delicija i pojeli preko deset tisuća porcija s potpisom najvećih majstora hrvatskog street fooda. Kao da to nije bilo dovoljno, uživalo se u natjecanju o pa(n)dišpanju, likovnoj radionici Anamarije Asanović, nedjeljnom objedu Doris Pinčić i Ivana Pažanina, a sve to uz neizostavan humanitarni karakter jer ponosni partner Bavarina je i Zaklada Marina Čilića.

Na prvom dubrovačkom street food festivalu ‘Bavarin’ održano je i prvo prvenstvo u pripremi pandišpanja. S bogatom nagradom kući je odšetala Boženka Brbora!

„Nema tajne. Koliko jaja, toliko cukara. I brašna! Soli nema.“ – ponosno je  zaključila pobjednica koja je kući odšetala s trenutno najpoželjnijim modnim dodatkom na jugu Hrvatske - Bavarin bursom za u spenzu!  .

Image
Foto: Franko Kelam

Tradicija na moderan način bila je nit vodilja ovog sada već mnogima omiljenog festivala u kojem su uživala i omiljena lica s malih ekrana. Doris Pinčić i Ivan Pažanin, nekadašnje kolege iz poznatog kulinarskog showa nisu krili oduševljenje viđenim u Lazaretima, baš kao i okusima i mirisima koje su tamo zatekli!  

Dubrovački Oli's i njegovi sendviči svijeta, restaurant “Mare” i njegov chef Robert Predrag Žmire oduševili su janjećim raguom, Foodra iza koje stoje Gorana Milaković i Ivan Temšić kokom u korpiću i još šporkijim makarulima, kuća delicija “Bocuni & Boccuni” Deboto Jaffom s potpisom omiljene splitske pastry chefice Teom Mamut, zadarski “Picnic Mingle&Fun” s ponudom burgera i junećih obraza, baš kao i zagrebačka senzacija – Beg’s Plant Based Street Food dubrovačku su publiku doslovno ostavili bez teksta!

NEZABORAVAN GLAZBENI PROGRAM

Prvi Bavarin otvoren je spektakularnim nastupom Psihomodo Popa, a uslijedili su  Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, zatim Gina Damjanović & The Gee Gee's koji su svojim energičnim nastupom prodrmali sve okupljene. Zatvoren je nastupima jednog od najvećih imena domaće hip hop scene TBF-a koji su za kraj ovog divnog četverodnevnog druženja poentirali sa svima znanom uzrečicom „Što je život vengo fantažija?“ i hitom „Alles Gut“ nakon što su im se pozornici pridružili svi ugostitelji koji su ovih dana zaslužni za brojna sretna i sita lica diljem dubrovačke županije. U ovom sastavu definitivno su se pokazali kao tim koji pobjeđuje!

Image
Foto: Franko Kelam

Nakon položenog ispita na trogirskom Babarolu, a sada i dubrovačkom Bavarinu, vesela glazbeno – ugostiteljska karavana već je najavila da će se na jug Lijepe Naše definitivno vratiti, i to vrlo skoro!

Sve ostale detalje o Bavarinu potražite na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.