Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Dominique Ansel u svijetu slastičarstva izaziva strahopoštovanje, no ovaj se francuski pastry chef odlučio približiti svojim fanovima i izazvati ih da u sigurnosti svojih domova za vrijeme karantene spravljaju slastice po njegovim receptima. Hoćeš li se i ti odvažiti na izazov?

Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Jednostavan flan

535 g punomasnog mlijeka
130 g šećera
50 g škroba
9 žutanjaka
110 g maslaca

Pomiješaj mlijeko i 65 grama šećera u zdjeli i stavi na vatru neka zavrije. Sve stalno miješaj i zatim makni s vatre. Zatim pomiješaj preostalih 65 grama šećera i škrob u velikoj zdjeli te dodaj pola šalice smjese s mlijekom. Dok sve miješaš polako dodaj žutanjke te zatim obje smjese pomiješaj zajedno. Sve stavi da se grije na srednje jakoj vatri, stalno miješaj i čekaj dok se krema ne zgusne do gustoće pudinga. Zatim makni s vatre, dodaj maslac i miješaj dok se krema i maslac ne spoje te dok cijela smjesa ne dobije nježno žutu boju. Smjesu zatim stavi na hlađenje.

Ispeci jednostavno tijesto za običnu pitu i zatim izlij kremu za flan u nju, sve dodatno zapeci u pećnici na 175 stupnjeva dok vrh flana ne potamni i zatim posluži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/9