Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Dominique Ansel u svijetu slastičarstva izaziva strahopoštovanje, no ovaj se francuski pastry chef odlučio približiti svojim fanovima i izazvati ih da u sigurnosti svojih domova za vrijeme karantene spravljaju slastice po njegovim receptima. Hoćeš li se i ti odvažiti na izazov?

Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Bombastična čokoladna torta

220 g brašna
300 g šećera
45 g kakao praha
2 g praška za pecivo
3 g soda bikarbone
1 g soli
2 jaja
115 g ulja
225 g punomasnog mlijeka

Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i dobro namasti okrugli kalup za tortu. Pomiješaj zajedno brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u jednoj zdjeli. Pomiješaj jaja, ulje i mlijeko u drugoj zdjeli. Dodaj mokre sastojke suhima. Glatku smjesu zatim presipaj u namašćeni kalup i peci 45-50 minuta. Pusti biskvit da se ohladi u kalupu nekih 15 minuta, a zatim preokreni tortu na tanjur. Trebala bi glatko izaći iz kalupa. Prelij tortu glazurom od čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/9