Na početku karantene je cijeli svijet zapao u maniju pečenja kolača, kruha i ostalih slastica i delicija, a nakon što smo dva mjeseca revno brusili svoje slastičarske i kuharske vještine, mnogima je pomalo ponestalo ideja i kretivnosti. Banana bread je već isproban, uzgojili smo već i vlastiti kvasac, a probali smo napraviti i domaće sladolede, pa elan sada kao da je malo popustio. Ne dozvoli stoga da te manjak kreativnosti spriječi u daljnjem razvijanju svojih vještina, već se jednostavno inspiriraj receptima koje na svom Instagram profilu dijeli proslavljeni francuski slastičar Dominique Ansel.
Ovaj slavni 42-godišnji Francuz jedno je od najbitnijih imena u svijetu profesionalnog slastičarstva, a kako bi dao svoj obol borbi protiv korona virusa i pomogao ljudima da se s izolacijom što bolje nose, odlučio je na svom Instagramu dijeliti svoje vrhunske recepte za slastice koje inače spravlja u cijenjenim restoranima.
Naime, ovaj francuski pastry chef s američkom adresom radio je u restoranima s Michelinovim zvjezdimaca, a koje je napustio kako bi pokrenuo vlastiti biznis i otvorio svoju slastičarnicu. Njegova Dominique Anseld Bakery u New Yorku tako sada ima već kultnu reputaciju zbog koje se na kušanje nekih deserata ovog slastičarskog maga mora čekati u redu satima. Nakon tog njujorškog uspjeha, ovaj je poduzetni slastičar otvorio svoje prodavaonice i u Londonu, Los Angelesu i Hong Kongu.
Iako je iznimno hvaljen od struke - 2014. je proglašen najboljim pastry chefom u SAD-u, a 2017. na cijelom svijetu, mnogi možda ne znaju za sve profesionalne uspjehe ovog slavnog Francuza, no za njegov su izum cronuta gotovo svi čuli. Taj spoj hrskavih kroasana i krafni oduševio je svijet, a može ga se pronaći i u nekoliko vrhunskih zagrebačkih pekarnica.
Osim cronuta Dominique Ansel u svom rukavu ima i mnoge druge sjajne slastičarske recepte i trikove, pa ne smiješ propustiti priliku i ne pokušati napraviti neki od njegovih recepata za deserte koje je velikodušno podijelio na Instagramu. Odaberi onaj koji je tebi najprimamljiviji i baci se na posao.
Mi smo ti odlučile u startu pomoći pa smo izdvojile neke od Anselovih recepata koji su nama zapeli za oko. Možda se i tebi svide.