
Ručak za lijene dane: Kukuruzna zlevanka s tikvicama i mrkvom

Ukusna kukuruzna zlevanka s povrćem ne sadrži gluten, što će ti olakšati pripremu posebnog bezglutenskog obroka. Uz zlevanku serviramo veliku zdjelu salate i već imamo pripremljen lagan vegetarijanski ručak za cijelu obitelj.
Sastojci za 4 osobe
Preljev
2 jaja
180 grama kiselog vrhnja (mala čašica)
1 dl jogurta
1 dl mlijeka
sol
Zlevanka
300 grama kukuruznog brašna (ne kukuruzne krupice)
1 vrećica
praška za pecivo
sol (po želji)
400 grama
jogurta
2 dl mlijeka
3 jaja
1 tikvica, narezana na kockice
2 manje naribane mrkve
100 grama feta sira (nije obvezno)
ulje za posudu za pečenje
Postupak korak po korak
U veću zdjelu stavimo kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol. Pomiješamo.
Dodamo jaja, jogurt i mlijeko te sve zajedno izmiješamo u glatku masu.
U smjesu dodamo narezane tikvice, naribanu mrkvu i na kockice narezan feta sir. Polako promiješamo i smjesu prelijemo u nisku namašćenu posudu za pečenje. Smjesu lijepo poravnamo po vrhu.
Pripremimo preljev tako da u zdjeli dobro izmiješamo jaja, kiselo vrhnje, jogurt, mlijeko i sol. Preljev žlicom prelijemo po kukuruznoj smjesi.
Zlevanku pečemo otprilike 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzija. Pečena je kada se po vrhu zlatno smeđe oboji i zapeče.
Dodatni savjet
Kada solimo kukuruznu smjesu, moramo biti oprezni jer je feta sir koji kasnije dodajemo slan, kao i sol u preljevu koji prelijemo po zlevanki, piše okusno.je. Umjesto tikvica i mrkve možemo koristiti drugo povrće, na primjer, brokulu, špinat, prokulicu i slično.
POGLEDAJ VIDEO: RECEPT ZA BRZU TORTU BEZ PEČENJA

Od lavande do aloe vere: Najbolji prirodni saveznici za ljetnu njegu kože

Horoskop za petak: Ovnovi u iskušenjima, djevicama ništa neće ići od ruke

Elegantni ljiljan: Sve što trebate znati o ovom mirisnom cvijetu
