Gastro
GLUTEN FREE

Ručak za lijene dane: Kukuruzna zlevanka s tikvicama i mrkvom

Ručak za lijene dane: Kukuruzna zlevanka s tikvicama i mrkvom
Ako nemaš puno vremena ni volje za komplicirana jela te želiš pripremiti ručak tako da sve sastojke samo pomiješaš u zdjeli, preliješ u posudu za pečenje i čekaš da se smjesa ispeče - ova ukusna zlevanka pravi izbor

Ukusna kukuruzna zlevanka s povrćem ne sadrži gluten, što će ti olakšati pripremu posebnog bezglutenskog obroka. Uz zlevanku serviramo veliku zdjelu salate i već imamo pripremljen lagan vegetarijanski ručak za cijelu obitelj.

Sastojci za 4 osobe

Preljev

2 jaja

180 grama kiselog vrhnja (mala čašica)

1 dl jogurta

1 dl mlijeka

sol

Zlevanka

300 grama kukuruznog brašna (ne kukuruzne krupice)

1 vrećica

praška za pecivo

sol (po želji)

400 grama

jogurta

2 dl mlijeka

3 jaja

1 tikvica, narezana na kockice

2 manje naribane mrkve

100 grama feta sira (nije obvezno)

ulje za posudu za pečenje

Postupak korak po korak

U veću zdjelu stavimo kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol. Pomiješamo.

Dodamo jaja, jogurt i mlijeko te sve zajedno izmiješamo u glatku masu.

U smjesu dodamo narezane tikvice, naribanu mrkvu i na kockice narezan feta sir. Polako promiješamo i smjesu prelijemo u nisku namašćenu posudu za pečenje. Smjesu lijepo poravnamo po vrhu.

Ručak za lijene dane: Kukuruzna zlevanka s tikvicama i mrkvom

Pripremimo preljev tako da u zdjeli dobro izmiješamo jaja, kiselo vrhnje, jogurt, mlijeko i sol. Preljev žlicom prelijemo po kukuruznoj smjesi.

Ručak za lijene dane: Kukuruzna zlevanka s tikvicama i mrkvom

Zlevanku pečemo otprilike 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzija. Pečena je kada se po vrhu zlatno smeđe oboji i zapeče.

Ručak za lijene dane: Kukuruzna zlevanka s tikvicama i mrkvom

Dodatni savjet

Kada solimo kukuruznu smjesu, moramo biti oprezni jer je feta sir koji kasnije dodajemo slan, kao i sol u preljevu koji prelijemo po zlevanki, piše okusno.je. Umjesto tikvica i mrkve možemo koristiti drugo povrće, na primjer, brokulu, špinat, prokulicu i slično.

POGLEDAJ VIDEO: RECEPT ZA BRZU TORTU BEZ PEČENJA

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx