Uobičajeno je da se kao ideje za hladna predjela gostima nude razni suhomesnati proizvodi i sirevi. Pršut, kulen, mozzarella, paški sir itd. Netko će eventualno dodati salatu od hobotnice, a najbolji će se usuditi za neki mesni ili riblji carpaccio. U najboljem slučaju naši ugostitelji pokušaju dopuniti tu listu hladnih predjela namirnicama poput dimljenog lososa, kavijara i poneke plate.
Ovo su ideje za hladna predjela:
Bruskete su dobro poznato, uvijek svježe, talijansko jelo. Odlična su podloga za svaki okus, od rajčica i bijelog luka, do raznih vrsta ribe i mesa.
Koktel od škampi - ovo je jedno klasično hladno predjelo koje odlično ide uz suhi martini. Služi se diljem svijeta.
Kavijar od patlidžana - moguće je da ste već čuli za humus i baba ganoush. Ova bliskoistočna jela postaju sve popularnija na zapadu.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/b5c1b67e-38d3-11eb-a352-0242ac150057/v/2dd14004-38e2-11eb-a900-0242ac15000f/1600x1200-2dd1533c-38e2-11eb-8306-0242ac15000f.webp)
(FOTO: Pixabay)
Među ideje za hladna predjela spomenut ćemo kako hladna predjela za goste moraju biti gastronomski pravilno odabrana kako bi se uklopila u cjelinu obroka. Treba im posvetiti određenu pažnju jer s malo smisla i mašte ona mogu zadovoljiti svaki vizualni ukus, a naravno i okus.