Brzo, fino i jednostavno

Ne znaš što pripremiti za ručak? Imamo za tebe tri super prijedloga

Ova jela je zaista jako lako pripremiti, čak i ako nisi posebno vješta u kuhinji. Ukusna su i idealna za tople proljetne dane

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Koliko si se puta našla u situaciji da ti nedostaje ideja o tome što skuhati za ručak? U takvim trenucima svakome dobro dođu neki brzinski recepti, a mi smo ti danas pripremile čak tri izvrsna prijedloga o tome što skuhati kada ti ponestane ideja.

Image

Nutritivno obogati prehranu uz ova 3 recepta za lagane proljetne tjestenine

Stižu nam topliji dani pa je važno da prilagodimo i svoju prehranu i da češće posegnemo za nekim laganijim namirnicama. Tijekom proljeća su najbolji izbor svježe povrće i druge lagane namirnice poput integralne tjestenine.

Važno je da u svoj obrok uključiš one namirnice koje će opskrbiti tvoj organizam svim važnim nutrijentima i držati te sitom do sljedećeg obroka kako ne bi posezala za nezdravom hranom poput slatkiša.

Recepti za jela koje ti donosimo zaista su jednostavni i moći ćeš ih pripremiti čak i ako nisi posebno vješta u kuhinji.

Tjestenina s brokulom

Image
Foto: Pexels

Sastojci:

  • 1 glavica svježe brokule
  • 400 grama integralne tjestenine
  • 1 žlica ulja
  • 2 žličice suhog vlasca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar
  • Parmezan po želji

Priprema:

U loncu skuhaj tjesteninu i ostavi sa strane. Zatim na ulju kratko popeci vlasac pa dodaj brokulu koju si prethodno kratko prokuhala u vodi. Ostavi da se kratko dinsta, a zatim dodaj i kuhanu integralnu tjesteninu. Sve zalij vrhnjem za kuhanje te dodaj sol i papar po želji. Posluži uz ribani parmezan.

Fino povrtno varivo

Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

  • 2 krumpira
  • 2 mrkve
  • ½ glavice cvjetače
  • 100 grama graška
  • 1 žlica ulja
  • ½ glavice luka
  • 1 povrtna kocka za juhu
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica brašna
  • Sol i papar

Priprema:

Na ulju kratko izdinstaj luk pa dodaj mrkvu narezanu na kolutiće i krumpir rezan na kockice. Još kratko prodinstaj te dodaj i preostalo povrće, brokulu pri kraju. Prelij vodom, dodaj povrtnu kocku za juhu i posoli. Ostavi da se kuha. U jednoj posudi pomiješaj pasiranu rajčicu sa žlicom brašna i malo vode. Promiješaj da ne bude grudica. Kad je povrće kuhano, ulij u varivo rajčicu s brašnom i promiješaj. Po potrebi dodaj još malo vode. Dodaj papar i ostavi da se još kratko kuha te posluži dok je vruće.

Zapečene tortilje s grahom

Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

  • 4 komada tortilja
  • 1 konzerva crvenog graha
  • 1 konzerva slatkog kukuruza
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 4 žlice pasirane rajčice
  • ½ žličice đumbira u prahu
  • 100 grama ribanog sira
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar

Priprema:

Na tavi kratko izdinstaj luk pa dodaj papriku i još kratko dinstaj. Zatim dodaj i grah i kukuruz i posoli. Promiješaj i ostavi da se kratko dinsta. Potom ubaci pasiranu rajčicu i začine i promiješaj te ostavi da se sve skupa kuha još oko 5 minuta. Pećnicu upali na 180 stupnjeva i ostavi da se grije. Pripremi si vatrostalnu posudu u kojoj ćeš peći tortilje. Pripremi si tortilje. U svaku tortilju dodaj nadjev s grahom, zarolaj i pričvrsti čačkalicom te slaži u vatrostalnu posudu. Tortilje prelij vrhnjem za kuhanje i posipaj ribanim sirom. Stavi u pećnicu i ostavi da se zapeku, oko 10-15 minuta. Posluži uz zelenu salatu.