403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Tri preukusna recepta za bolji početak tjedna

Tri preukusna recepta za bolji početak tjedna
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Donosimo ti tri jednostavna i preukusna jela: doručak, ručak i desert

Započni novi tjedan s inspirativnim i ukusnim jelima koja ćete lako i brzo pripremiti

Juha od koprive

Sastojci: 1/2 kg koprive 2 krumpira 1 dcl slatkog vrhnja 1 žličica Vegete Priprema: Koprivu operite, krumpir ogulite i narežite na veće kockice te sve zajedno skuhajte. Kad je kuhano, maknite s vatre i procijedite ali tako da vam ostane otprilike dva dcl vode u kojoj se povrće kuhalo. Sad sve skupa izmiksajte štapnim mikserom. Vratite ponovno na vatru, dodajte slatko vrhnje i žličicu Vegete, pazite da ne presolite. Neka provrije 1-2 minute. Servirajte toplo.

Cvjetača s mljevenim mesom

Sastojci: 1 glavica cvjetače  500 g mljevenog mesa 1 glavica crvenog luka 1 češanj češnjaka sol, papar, vegeta 2 jaja brašno, mlijeko Priprema: Cvjetaču operite, odvojite cvjetiće, pa ih prokuhajte u slanoj vodi. Crveni luk sitno nasjeckajte pa ga malo popržite, zatim dodajte mljeveno meso i začine. Neka se meso pirja u vlastitom soku. Od brašna, jaja i mlijeka umutite smjesu kao za palačinke, ali gušću. U tu smjesu uvaljajte skuhane cvjetiće karfiola, pa ih slažite u vatrostalnu zdjelu, koju prethodno premažite sa malo ulja i posipajte sa krušnim mrvicama. Naizmjence slažite karfiol i mljeveno meso, i završite sa karfiolom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180'. Po želji možete na kraju dodati ribani sir, pa tako zapeći, ili posipati ribancem nakon pečenja.

Riža na mlijeku s kruškama, pistacijama i medom

Sastojci: (za 5 porcija) 1 šalica Arborio riže 5 šalica punomasnog mlijeka  1 štapić vanilije ½ šalice šećera 1/3 žličice limunove korice 1 kruška, narezana pola šalice sjeckanih neslanih, prženih pistacija med (za posluživanje) Priprema: U posudi u mlijeko stavite kuhati rižu. U mlijeko stavite i ostrugane sjemenke vanilije (iz unutrašnjosti stabljike). Kad mlijeko zakipi, smanjite toplinu i kuhajte, često miješajući, dok riža ne omekša i zgusne se (oko 30 minuta). Dodajte šećer i limunovu koricu te miješajući kuhajte još 5 minuta. Poslužite rižu toplu ili hladnu s nasjeckanom kruškom, prženim pistacijama i prelivenu s malo meda.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx