Tjestenina s piletinom i lećom
Ovo jelo idealan je spoj sezonskog povrća, lagane piletine i leće. Idealna kombinacija koja bi se mogla svidjeti i najmlađima. Brzo i fino, savršeno za radni dan kada nemaš vremena puno kuhati, a htjela bi zdrav, uravnotežen i jeftin obrok.
Za dvije osobe potrebna su ti dva otkoštena pileća filea, glavica luka, malo češnjaka, dvije mrkve, tikvica, 100 ml pasirane rajčice i 100 g zelene leće i po želji tjestenine. Začiniti s malo soli, papra, kurkume i maslinovog ulja.
Za pripremu ovog jela leću moraš potopiti u vodu najmanje 2 sata prije kuhanja (ako je suha leća). Za to vrijeme na maslinovom ulju prodinstaj povrće, dodaj začine i kurkumu. Kada povrće omekša dodaj pasiranu rajčicu i ako je potrebno malo vode. Prokuhaj i kuhaj na laganoj vatri 15 minuta. U to vrijeme stavi kuhati leću u vrelu vodu također na 15 minuta. U međuvremenu pileći file prepeci na gril tavi, a paralelno s tim skuhaj i tjesteninu. Kada je povrće dinstano, a piletina gotova, sjedini sve sastojke, dodaj mu kuhanu leću, meso i tjesteninu. Dobar tek!