Tonic-kava? Ovo čudno piće postalo je ogroman ljetni hit, i morale smo ju isprobati

Ovo piće ti možda zvuči čudno, ali ustvari je fantastično ljetno osvježenje koje će te podići u tren oka

Tonic-kava? Ovo čudno piće postalo je ogroman ljetni hit, i morale smo ju isprobati

Ako si navikla na dobru staru kavu s mlijekom ovo piće ti vjerojatno zvuči jako čudno. No ako si već probala cold brew (hladno pripremljenu) kavu ili amerikano, onda valjda znaš da se ovaj napitak može pripremati u mnogim varijantama koje već liče na sok. Upravo je to bila ideja iza tonic kave – pretvoriti kavu u osvježavajuće ljetno piće.

Tonic-kava je savršena zamjena za ledenu kavu s mlijekom. Ovo piće pije se rashlađeno s puno leda, i dobro je za sve one koje su na dijeti. Naime, tonic-kava sadrži manje kalorija od prosječne kave s mlijekom u koju si dodala šećer. Ovo piće postalo je toliko popularno da je poznati brand tonica Thomas Henri na tržište plasirao svoj gotov proizvod tonic-kave.


Na ovaj način kava postaje pravo ljetno osvježenje. Ovaj napitak potpuno će te iznenaditi, ako ga se odlučiš isprobati. Odličan je za sve kojima kava teško sjeda na želudac, jer mjehurići iz tonica mogu umanjiti težinu koju stvara kava. Super je i ako si razmišljala o tome da prestaneš piti mlijeko u kavi jer ti na ovaj način sigurno neće faliti.

Kako pripremiti tonic-kavu?

Priprema ove kave vrlo je jednostavna. Za savršeno piće trebat će ti oko 2 dcl tonica i 0,5 dcl kave. Kavu pripremi na način na koji je inače pripremaš, bilo da je klasična turska kava, moka ili kava iz aparata, sve će poslužiti svrsi. 


Najprije napuni čašu od 3 dcl ledom, a zatim u nju stavi tonic. Kava će biti ukusnija ako odabereš neki slađi tonic, no ako paziš na kalorije odaberi varijantu s manje šećera. Na kravu u tonic ulij nezaslađenu kavu i promatraj kako se crna tekućina širi prozirnom čašom. 

U svoju tonic kavu možeš dodati i razne omiljene dodatke. Odlično se slaže s mentom i kriškama limuna ili naranče. Možeš joj dodati i razne slatke sirupe ili druge dodatke za koktele. Postoje mnogi popularni kokteli koji sadrže tonic i kavu, tako da ovo piće možeš raditi u raznim varijantama, pa čak i s alkoholom.