Tea Mamut nam je otkrila recept za koji se gosti diljem Hrvatske doslovno otimaju

Ususret prvom dubrovačkom street food festivalu Bavarin koji će se održati sljedećeg tjedna, od 13. do 16.10. u Lazaretima, vrijeme je da omastimo brk i zasladimo se delicijama koje potpisuje ekipa vrsnih gastro profesionalaca

kolacrogac_maksimbasic (1).jpg
Foto: Maksim Bašić

Teu smo ulovili taman u pakiranju namirnica za  krajnji jug Lijepe Naše, pa i ne čudi da nam je vrlo rado podijelila svoje „male tajne“ iz „kužine“! Nije nikakva tajna da nakon uspješnog trogirskog street food festivala Babarol kojeg je posjetilo preko 10 tisuća ljudi, u Dubrovnik na Bavarin stiže jednako izvanredna ekipa vođena fenomenalnom gastronomskom ponudom! Samo najbolje od Zagreba, Splita, Zadra, Bjelovara, Trogira i Dubrovnika pokazatelj je da Dubrovkinje, Dubrovčane i sve one koji se tih dana zateknu u blizini Lazareta očekuje nevjerojatna rapsodija okusa kao da putuju diljem Hrvatske.

No, prije samog dolaska u po mnogima najljepši grad na svijetu – ova simpatična slastičarka sa splitskom adresom otkrila nam je čemu se najviše veseli uoči dolaska u Lazarete i kakve ju uspomene vežu uz Dubrovnik!

Image

„Prva pomisao na Dubrovnik je sezona 2011. koju sam odradila u tadašnjem Gil's-u što je današnji 360. Ludilo ekipa, lokacija i divno iskustvo! Veselim se što nam Bavarin dolazi u Dubrovnik jer su većinom street food festivali u Splitu i Zagrebu i ovo je baš osvježavajuća promjena u najčarobnijem gradu u Hrvatskoj. Sretna sam što ću moći publici u Dubrovniku približiti svoju priču i selektirane proizvode koje vrijedno pripremam sa svojom Oš kolač ekipom. Ako me pitate što moraju probati na Bavarinu, moj odgovor je sve, haha! No, svakako bih preporučila Deboto Jaffu, kombinaciju naranče i čokolade u najsočnijem biskvitu i čokoladnim ganache-om. – nadodaje Tea koja je ovoga puta s nama odlučila podijeliti recept za super sočni čokoladni kolač s rogačem i narančom od kojeg nam već i pri samom čitanju sastojaka rastu zazubice!

Zadarske boje na Bavarinu branit će vesela ekipa Picnic Mingle&Fun koja po svom dobrom starom običaju stiže u srebrnoj zvijeri na kotačima s jednako neodoljivim menu-om čiji je nedvojbeno kralj Blackie, hamburger koji je pokorio gotovo sve street food festivale diljem Lijepe naše radi kojeg već sada nabavljaju i nove police jer mjesta za nagrade sve je manje!

Da su gušti mogući i bez trunke mesa, dokazao nam je Beg's Plant Based Butchery and Deli koji privlači i izgledom hrane i ponudom pa tako već sada očekujemo gdje će se posjetitelji Bavarina najviše iznenaditi! Begove delicije nisu samo kao stvorene za vegane i vegetarijance već i za sve one koji biljnu prehranu smatraju izuzetno dosadnom jer baš takvi će se razuvjeriti prvim ugrizom tacosa ili meatballsa i samim time teorija će im  pasti u vodu!  A na 30 u hladu definitivno je naviknuo „domaći“ dečko Oli sa svojim Food Factoryem koji će na Bavarinu predstaviti najbolje što Dubrovnik nudi proširivši svoju ponudu tzv. svjetskim sendvičima.

Image

Ulaz na Bavarin je podsjetimo besplatan, a za isti vam ne treba ni putovnica, iako garantiramo da će te ovo gastro putovanje pamtiti još dugo!

S guštom pozivam sve Dubrovčanke i Dubrovčane da zajedno napravimo pravi dernek s puno smijeha, radosti uz dobru glazbu, spizu i nadasve uz puno ljubavi! – zaključio je dežurni pozitivac reprezentacije Bavarina, poznati trogirski ugostitelj Robert Predrag Žmire.

Tea nam je otkrila recept za ukusan kolač od badema i rogača.

Image
Foto: Maksim Bašić

KOLAČ OD BADEMA I ROGAČA BY TEA MAMUT

(za promjer 26cm)

SASTOJCI:

200g  55% čokolade

225g maslaca

korica jedne naranče

2g soli

10g kakaa        

75g tostirani, mljevenih badema

75g mljevenog rogača

6 jaja

150g šećera     

POSTUPAK:

- Otopiti čokoladu, maslac, koricu naranče i sol na pari

- U zasebnoj zdjeli prosijati kakao, dodati rogač i bademe

- U otopljenu čokoladu i maslac (paziti da nije prevruće!) dodati žumanjke

- Umiksati šećer sa bjelanjcima

- U čokoladu dodat suhe sastojke i umiješat snijeg

- Peći cca pola sata na 180C ili dok čačkalica ne izađe suha (možda će ostati koja mrvica jer je kolač bez brašna i poprilično vlažan).